Vacances per a famílies nombroses

El projecte Vacances per a famílies nombroses ofereix a famílies nombroses (3 o més fills) la possibilitat de fer vacances en alguna rectoria prèviament condicionada. Aquest any hi ha tres rectories disponibles: l’hostatgeria del Santuari de Lurdes de la Nou, la rectoria de Cambrils i la rectoria de Vila-sana.

Requisits:

Els dies que s’ofereixen són del 22 de juny fins el 7 de setembre (una o dues setmanes per a cada família), sent entrada dissabte a les 14:00h i sortida dissabte següent a les 11:00h, i l'únic requisit és ser família nombrosa. El preu és la voluntat per poder cobrir les despeses.

El període d'inscripció és del 15 de març fins el 31 de maig.

Us podeu posar en contacte amb nosaltres per sol·licitar més informació:
T. 973 48 06 19 (Encarna)
delegacions@bisbatsolsona.cat

Rectories disponibles:

A continuació podeu consultar la informació sobre les característiques i l'entorn de cada rectoria.

Rectoria
de Cambrils

Hostatgeria Santuari Lurdes de la Nou

Rectoria
de Vila-sana

Rectoria de Vila-sana

Vila-sana és un poble de pocs habitants, situat a 3 km de Mollerussa (la capital del Pla d'Urgell), a 4 km de Golmés i a 22 Km de Lleida capital. Compta amb una expansió d’equipaments i zones verdes que fan que el municipi sigui un atractiu turístic i mediambiental. Engloba un estany, l'Estany d'Ivars i Vila-sana. És l'estany més gran en superfície de Catalunya. És un espai natural on hi ha diversos tipus d'aus i diferents zones d'observació per a observar la natura i les aus, on es poden fer llargues passejades i passar agradables jornades familiars.

El municipi també compta amb un espai de barbacoes al costat de les piscines municipals situades en una zona única de la comarca la qual compta actualment amb un circuit de BMX, una Pista d’Atletisme, i una Zona de Bitlles, amb una àmplia zona verda. A l'interior del poble hi ha dos supermercats, on es pot trobar un dels típics menjars de terres catalanes, la coca de recapte, però també  a tots els pobles que formen la comarca es pot adquirir embotits, pa, coques de recapte, dolços i altres productes elaborats artesanalment.

Les famílies podran gaudir de la piscina municipal durant la seva estada a la rectoria gratuïtament, per gentilesa de l'Ajuntament de Vila-sana, com a col·laboració en el projecte.

Podeu visitar:

 • Estany d'Ivars i Vila-sana, l'estany de més superfície de Catalunya, acabat de recuperar el 2009. Podeu fer excursions a peu, bici, cavall, etc.
 • Plataner de Vila-sana, arbre monumental a l'entrada del poble
 • Ermita de la Mare de Déu de la Cabeza: Capelleta petita, ubicada dins del recinte de la casa vella de Vila-sana. Coberta a doble vessant, façana arrebossada i petit campanar fet de maó. La porta d'entrada és d'arc rebaixat, i a sobre hi ha un òcul circular. A l'interior hi ha una reproducció de la imatge de la Mare de Déu de la Cabeza, feta el 1940. L'ermita té el seu origen en la imatge del Santuari de la Mare de Déu de la Cabeza, a Andújar (Jaén), que va portar la duquessa de Sessa Teresa de Cardona.
 • Sant Miquel de Vila-sana, església inclosa en l'Inventari de Patrimoni Arquitectònic de Catalunya
 • Hi ha rutes per la comarca que podeu trobar en la web: www.turismeplaurgell.cat, així com altres activitats

Podeu fer tota la família una excursió al Forn Pa Ronyó de Torregrossa: us mostraran com fan aquest pa medieval us en regalaran un i a banda per ser família nombrosa us faran un 5% de descompte. Podeu aprofitar per visitar l’església Assumpció de la Mare de Déu de Torregrossa.

www.paronyo.com
C. Roser, 66
25141 Torregrossa (Lleida)
Telèfon: 973 171 454

Capacitat: 
10 persones (2 llits dobles i 6 llits individuals).
Possibilitat de portar bressol per a bebés.

Com ja sabeu l’estada en aquesta rectoria és gratuïta, però s’agrairia un donatiu per a fer front a les despeses de la casa durant l’estada de les seves vacances.

La quantitat orientativa que s’estipula de despeses per setmana és de 200€, que podeu ingressar, dins de les vostres possibilitats, en el compte bancari:

ES86 2100 0081 9601 0026 9360
(Cal que en el concepte hi poseu "Família ... - ...")

Rectoria de Cambrils

Cambrils pertany al municipi d’Odèn, que alhora és un municipi del Solsonès típicament rural i de muntanya, que té una extensió territorial de 114,40 km² (33,97 km² de PEIN i 45 km² de comunal), una població de 259 habitants (any 2016) i es troba situat al peu del massís de Port del Comte, i a un altitud mitjana d’uns 1.100 metres.

Està format per nou entitats de població (Canalda, el Montnou, Odèn, el Racó, Cambrils, Llinars, la Valldan, la Móra Comdal i el Sàlzer), on les masies disseminades juntament amb les extensions de bosc, els paratges esquerps d’alta muntanya, els rius, les fonts i els camps de cultiu configuren un paisatge en estat pur.

El Centre de Natura d’Odèn és una iniciativa de recerca, difusió i oci situada en un entorn singular. Una iniciativa que integra en un sol equipament natura i patrimoni, per gaudir i per aprendre.

Aquest centre permet conèixer els llocs i les característiques més interessants de les nou entitats de població que formen el municipi d’Odèn. Per això hi ha un grup de monitors-guies que acompanyen els visitants a descobrir els diferents aspectes de la fauna, la flora, la geologia i el patrimoni d’aquest municipi.

L’entorn del lloc on us allotjareu permet estar en contacte amb la natura, però també participar d’activitats que, si desitgeu, podeu participar. Us proposem algunes:

 • Possibilitat de compartir una tarda amb una família catòlica del Bisbat de Solsona, tot compartint quelcom per berenar, Contacte per a concretar l’activitat Covi (629 206 345)
 • Com a activitat que ofereix el municipi d’Odèn hi ha l’escapada en el cor dels pirineus al Salí de Cambrils. És una experiència didàctica, terapèutica i relaxant. Uneix història, uns paisatges naturals incomparables i la possibilitat tan exclusiva de poder penetrar en aigües de font salada i tractar el nostres cos com si ens trobéssim al Marc Mort. (adjuntem tríptic)
 • La vostra família també pot gaudir d’una visita al zoo del Pirineu, on podeu sentir, tocar i aprendre sobre alguns animals i la natura. (també adjuntem un tríptic on podeu veure l’horari de les activitats i el mapa per arribar-hi.)
 • Sou caminadors? Des de Cambrils hi ha dues rutes per a fer caminant, la millor manera per conèixer el ric patrimoni natural i cultural de la comarca:
  • Ruta Serra-seca
  • Pla de les Guàrdies
 • Excursió i visita al Santuari de Lord. Podeu contactar amb el santuari per una visita personalitzada. Contacte P. Joan (669 052 733 ó 973 299 020) joandu@telefonica.net, molt recomanable!

Capacitat:
5 persones (1 llit doble i tres llits individuals).
Possibilitat de portar bressol per a bebés.

Com ja sabeu l’estada en aquesta rectoria és gratuïta, però s’agrairia un donatiu per a fer front a les despeses de la casa durant l’estada de les seves vacances.

La quantitat orientativa que s’estipula de despeses per setmana és de 200€, que podeu ingressar, dins de les vostres possibilitats, en el compte bancari:

ES86 2100 0081 9601 0026 9360
(Cal que en el concepte hi poseu "Família ... - ...")

Hostatgeria Santuari Lurdes de la Nou

La Nou de Berguedà és un municipi molt petit (d’uns 147 habitants) i molt tranquil, sense un nucli urbà pròpiament dit, a 900m. d’alçada, amb unes vistes excel·lents i rodejat de boscos de pi roig, roures, alzines i, en algun racó obac.
El poblet compta amb un petit parc infantil, una pista poliesportiva a l’aire lliure i un local social, llocs de reunió dels infants per les tardes.

A l’estiu, la piscina més propera està a uns 10 minuts en cotxe, a Sant Jordi de Cercs.

Està a la Serra del Catllaràs, molt a prop del parc Natural del Cadí-Moixeró (amb el Pedraforca que el presideix), la frontera francesa i Andorra. La ciutat més propera és Berga (16.000 habitants, a uns 16 Km. De la Nou) on s’hi troben els serveis bàsics.

A la comarca del Berguedà hi ha un munt de llocs interessants per visitar: un patrimoni romànic dels més importants de Catalunya, testimonis del passat industrial de la comarca (colònies tèxtils al llard del riu Llobregat; el Museu de la Mineria a Sant Corneli, etc); uns jardins d’en Gaudí a la Pobla de Lillet, el Parc Natural del Cadí-Pedraforca, l’embassament de “La Baells”, festivals medievals i festes majors a tots els pobles, etc.

L’entorn del lloc on us allotjareu permet estar en contacte amb la natura, però també participar d’activitats que, si desitgeu, podeu participar. Us proposem algunes:

 • Possibilitat de fer un berenar amb una família catòlica tot compartint quelcom per menjar. El contacte en el cas que els interessi és Teresa Gené (629 42 86 83).
 • Podeu fer tota la família una excursió al Roure Centenari: Des de la Mare de Déu de Lurda, a la Nou de Berguedà, prenem la carretera en direcció a Vilada. Al cap de menys d’un quilòmetre, just quan la carretera surt de la fondalada, trobareu el roure a mà dreta, enmig d’una clariana.
 • Esteu en forma? Si és així podeu fer l’excursió de La Nou de Berguedà a Malanyeu: De la Nou de Berguedà, s’arriba a Malanyeu per la serra del Catllaràs, massís cobert d’espessos boscos de pi roig, alzines, roures i faigs. Des de Malanyeu, albira una extensa vista panoràmica del Berguedà que abasta les serres dels rasos de Peguera, del Verd, del Cadí, el Moixeró i el Pedraforca.
 • També és poden visitar les esglésies de Sant Martí de La Nou, de Sant Sadumí de Malanyeu, entre altres que veureu en els horaris de misses que teniu en aquest dossier.
 • Teniu a la vostra disposició fulletons, tríptics i mapes en aquest dossier, els podeu mirar i tornar a deixar en el dossier.

Aquestes són algunes de les activitats de les que en podeu participar, així com gaudir de la casa i el seu entorn.

Capacitat:
11 persones (4 llits dobles i tres llits individuals).
Possibilitat de portar bressol per a bebés.

Com ja sabeu l’estada en aquesta rectoria és gratuïta, però s’agrairia un donatiu per a fer front a les despeses de la casa durant l’estada de les seves vacances.

La quantitat orientativa que s’estipula de despeses per setmana és de 200€, que podeu ingressar, dins de les vostres possibilitats, en el compte bancari:

ES86 2100 0081 9601 0026 9360
(Cal que en el concepte hi poseu "Família ... - ...")

Si voleu ajudar a fer possible aquest projecte podeu fer un donatiu al compte:
ES86-2100-0081-9601-0026-9360 posant com a concepte "vacances familiars".