Setmana Santa al Museu Diocesà i Comarcal de Solsona

AQUESTA SETMANA SANTA AL MUSEU DE SOLSONA EXPERIMENTEM I COMPARTIM

El Museu programa diverses activitats, per a grans i petits, relacionades amb l’arqueologia. Ja per tancar el projecte del Solsonià, iniciat el març del 2020 amb una exposició sobre el neolític mitjà, el dia 3 d’abril es durà a terme una jornada on es presentarà el llibre de “La cista del Camp de la Bruna, Lladurs, el Solsonès” i es faran dos tallers d’arqueologia experimental.

  • Taller infantil: Els collars. Denes i gravats.
   Preu: 6 €
   Edat: a partir de 8 anys
   Hora: 10:30 a 12:30 h.
   De la mà de Marco Pla, especialista en experimentació arqueològica d’Ebreibosc, es faran dos tallers. Un adreçat als més petits sobre collarets a la prehistòria. Es donaran a conèixer els diferents materials que utilitzaven a la prehistòria per polir la pedra, per fer un gravat sobre ella i s’ensenyaran tècniques de perforació manual, utilitzant un brocant d’inèrcia. Els nens i nenes posaran en pràctica les tècniques per elaborar una placa o collar a partir d’una pedra de pissarra.
  • Presentació del llibre: “La cista del Camp de la Bruna, Lladurs, el Solsonès. Un enterrament inèdit del neolític mitjà”.
   Preu: gratuït
   Edat: per a tots els públics
   Hora: 12:30 h.
   Poques vegades es té l’oportunitat de documentar i estudiar un jaciment arqueològic inèdit i aconseguir multitud d’estudis que permetin aproximar-nos a la vida en temps prehistòrics. Aquest és el cas de la cista del Camp de la Bruna i, mitjançant una xerrada, en podrem conèixer tots els detalls, curiositats i apunts.
  • Taller per a adults: La talla lítica
   Preu: 6 €
   Edat: a partir de 15 anys
   Hora: 16:00 h. a 18:00 h.
   El segon taller està destinat a públic adult i serà sobre talla lítica. Es descobrirà l’art de la talla lítica i els seus canvis al llarg de la prehistòria, s’identificaran materials i es durà a terme, de forma guiada, el procés de fabricació d’una eina prehistòrica elaborada en sílex mitjançant la percussió directa i el retoc per pressió.
  • Durant tota la setmana es podran dur a terme les activitats d’arqueologia: “Pren la guia de paper i investiga” i “Fes d’arqueòleg”. Activitats familiars per a gaudir d’allò més fent d’arqueòlegs.
  • Totes les activitats necessiten de reserva prèvia per un tema d’aforaments i seguretat sanitària. Per a fer-la només heu de trucar al 973 48 21 01 o bé per correu electrònic a: museu@museusolsona.cat.
  • Durant tota la setmana es podrà visitar el Museu en el següent horari: dimecres-dijous i dissabte d’11 h. a 18:30 h. i divendres i diumenge d’11 h. a 14 h. A la pàgina web trobareu tota la nostra oferta.

El Museu és un lloc segur, us esperem aquesta Setmana Santa!