Projecte Raquel

El Projecte Raquel és la resposta de l’Església Catòlica davant el drama de l’avortament i va adreçat a totes les dones, homes, personal sanitari i persones en general que han participat en un avortament de manera directa o indirecta.

L’avortament comporta un seguit de símptomes que s’agrupen en la Síndrome Postavortament  i que deriven en greus conseqüències com són, per exemple: trastorns emocional-comunicació, trastorns comunicació-relacionals, trastorns depressius, trastorns dels son, trastorns de l’alimentació, trastorns obsessius, trastorns específics, trastorns de l’esfera sexual i d’altres. La Síndrome Postavortament, per tant, comporta una ferida molt profunda que afecta a la persona en la seva dimensió física i psicològica.

Aquest Projecte el que pretén és guarir aquest patiment a través d’un acompanyament integral de la persona basat en la Misericòrdia de Déu, ajudant-la a reconciliar-se amb ella mateixa, amb el seu fill i amb Déu.

El projecte Raquel acull persones de totes les edats sense tenir en compte quant temps fa que va succeir l’avortament. Consta de deu sessions individuals amb una persona acollidora i un ambient de discreció total.

El passat mes de gener de 2015, un grup de vuit persones de la diòcesi, entre elles els delegats de Pastoral Familiar, van participar en un curs intensiu de capacitació de dos dies a Barcelona on van descobrir els objectius, la metodologia i altres qüestions relacionades amb el Projecte Raquel. Després, la delegació de Pastoral Familiar va exposar el projecte als capellans i als laics de la diòcesi i, el passat mes de setembre, es va començar una formació més específica amb un grup de voluntaris.

Els interessats en aquest Projecte poden contactar per telèfon al 628 38 42 10, o a través del correu electrònic projecteraquelsolsona@gmail.com. Es pot trobar més informació a la web del Bisbat i a través dels rectors de les parròquies.

Informa: Delegació de Pastoral Familiar

Diptic Projecte Raquel