Projectes de Mans Unides per al 2021

«Contagia solidaritat per acabar amb la fam»

Cost total de tot l’any 2021: 62.101€

Pandèmia de la fam

Mai havíem sentit a parlar de pandèmia tant com ara. Ho estem vivint nosaltres que pensàvem que essent dels països rics no teníem perquè preocupar-nos de res. Però hem pogut experimentar que som vulnerables, que les seguretats que podíem tenir, s’esvaeixen en un moment. Hem après que amb diners no tot és possible. I que no es necessita tant per viure.

La fam en el món és una pandèmia que Mans Unides fa més de 60 anys que ve denunciant. Tal vegada ara entenem un xic més les dures condicions en què viuen milions de persones, sense medicaments, sense aliments, sense un sostre on aixoplugar-se, i per si tot això fos poc, el Covid també els ha arribat allà.

Lluitem perquè tothom pugui viure amb dignitat, els drets humans siguin respectats, la dona tingui el seu lloc a la societat i no estigui discriminada pel sol fet de ser dona. La mateixa capacitat intel·lectual, la mateixa igualtat d’oportunitats en el treball. La presa de decisions en els consells administratius en l’àmbit empresarial i en l’àmbit comunal.

A les nostres mans està el canviar d’actituds, de repassar el barem dels nostres valors, de ser solidaris. Cal un compromís comú pel bé de tots i en especial pels més febles, perquè tothom es mereix tenir una vida digna.

Projecte educatiu: ampliació d’un centre educatiu de primària a Parakou (Benin)

El projecte se situa a Parakou, al nord de la República de Benin. La seva població es dedica a l’agricultura, bàsicament al cultiu de cotó i de cacauet. En els últims anys, la població ha anat prenent consciència de la importància d’escolaritzar els fills des de la infància. Malgrat els esforços de l’estat beninès, els recursos són insuficients i les escoles són escasses i es troben desbordades o desproveïdes d’infraestructures adequades.

Fa dos anys les Germanes Albertines, per petició de la població, van construir un Centre de Primària amb fons de la Conferència Episcopal Italiana, que constava de 4 aules i una sala de reunions. Tot i així, com que el nivell de demandes d’escolarització és altíssim, no es pot donar resposta a totes elles. A més, al no haver-hi prou escoles en aquesta zona, els menors han de recórrer grans distàncies si volen anar a classe, fet que els exposa a problemes d’inseguretat de l’entorn.

Per aquest motiu, les germanes Albertines de Parakou sol·liciten la col·laboració de Mans Unides per construir el pis inferior d’un mòdul amb 3 aules, latrines i menjador. Aquest projecte augmentarà la capacitat de l’escola i permetrà als seus alumnes, en un futur, completar els seus estudis de primària en aquest centre.

Al capdavant del projecte: Germanes Albertines. Beneficiaris directes: 100. Indirectes: 500.

Informació dels projectes duts a termel’any 2020

Lema de la campanya 2021

Document base 2021

Projectes 2021

Manifest 2021

Carta d’agraïment P. Antonio Gasolina per a la Delegació de Solsona