Dia del Seminari 2020

“Solemnitat de la Immaculada i Dia del Seminari”

El passat mes de març, amb la irrupció de la pandèmia i la consegüent aturada social general, no va acabar realitzant-se la jornada anual del “Dia del Seminari” (que se celebra habitualment en les proximitats de la festa de sant Josep). Davant d’això, es va decidir traslladar la jornada al 8 de desembre, solemnitat de la Immaculada, que ja és a prop. Per aquest motiu, volem aprofitar aquesta escaiença per fer-vos un breu resum de la situació del seminari en aquest curs 2020-2021.

Podem dir que tenim l’alegria d’haver començat el curs amb un bon grup de seminaristes, 6 en total, dels quals 1 està fent any de pastoral a la parròquia de Súria, 1 està completant els estudis secundaris preuniversitaris a Solsona (residint al nostre seminari) i 4 estan a Barcelona (residint al Seminari Major Interdiocesà i estudiant a les facultats de filosofia i teologia de l’Ateneu Universitari Sant Pacià). Cal afegir que, amb la recent represa de mesures més fortes contra la covid-19, els 4 seminaristes que estan a Barcelona han passat 3 setmanes al seminari de Solsona (seguint des d’aquí les classes de forma telemàtica i, és clar, la vida comunitària).

Tot plegat suposa treball i alegria per al dia a dia del nostre seminari, i també esperança per al futur de les nostres comunitats. Al mateix temps, però, suposa també despeses vàries (manutenció, estudis, desplaçaments, formacions pastorals…) que es van acumulant i creixent. El “Dia del Seminari” sempre és una jornada de conscienciació (sobre la importància de pregar pels seminaristes i demanar a Déu noves vocacions) i, alhora, una jornada de col·laboració econòmica. En aquest sentit, cal precisar que, al no poder-se fer la col·lecta pel seminari del passat mes de març, el curs econòmic 2019-2020 es va tancar amb un dèficit d’uns 7.000€. És per això que comptem especialment amb l’ajuda de molts de cara a la col·lecta pel seminari del proper dia de la Immaculada (junt amb els donatius puntuals que persones o comunitats fan habitualment al seminari). Gràcies per la vostra estima i col·laboració concreta amb el nostre seminari!

Informa: Seminari Major

Material de la Delegació de Joventut sobre les vocacions i els nostres seminaristes

Publiquem els comptes del Seminari Major: