Visita guiada de CATALONIA SACRA al santuari de Santa Maria de Falgars

Maria Garganté i Xavier Solà hi guiaran una visita el dissabte 8 de maig per conèixer perquè ha esdevingut un lloc de pelegrinatge

El santuari de Santa Maria de Falgars ha estat un lloc de pelegrinatge, no només per als veïns de la comarca, sinó de gent procedent d’arreu. Catalonia Sacra proposa pel dissabte, 8 de maig, una visita guiada per conèixer aquest temple marià, situat a dalt la Serra de Falgars, en un punt paisatgístic privilegiat de La Pobla de Lillet (Berguedà). Aquesta visita guiada començarà a 2/4 de 12 del matí i serà conduïda pels doctors Maria Garganté i Xavier Solà. L’activitat és proposada pel  Bisbat de Solsona i es farà seguint els protocols anti-Covid-19 en una aposta per  la #culturasegura. El preu d’inscripció és de 6 euros i cal reservar plaça en línia (https://www.cataloniasacra.cat/agenda/detall/info/469).

El santuari, d’origen medieval, estava vinculat originàriament al monestir de Sant Llorenç prop Bagà. Fou però al segle XVII quan, com a devoció mariana, prengué gran volada i esdevingué referent i lloc de pelegrinatge, el que en motivà la construcció de l’hostatgeria i notables reformes a l’església. Tot plegat en el context de nova eclosió de les devocions marianes promogudes pel catolicisme com a punta de llança de la Contrareforma. En aquest període, els santuaris esdevindran importants nuclis de sociabilitat, incentivada pels aplecs i romiatges.

La imatge de la Verge és una bellíssima obra gòtica d’alabastre, que representa una Mare de Déu de la Llet, una de les tipologies més humanitzades de la figura de la Verge Maria.

 

EL SANTUARI DE FALGARS

Dissabte 8/5/2021

Hora 11.30 h

Lloc Santuari de Falgars de La Pobla de Lillet (Berguedà)

Ponent Drs. Maria Garganté i Xavier Solà

Info i inscripció https://www.cataloniasacra.cat/agenda/detall/info/469

 

CONTACTE COMUNICACIÓ

Marc Riera | 600862466

comunicacio@cataloniasacra.cat