La Passió de Cervera: viure la Passió sense contacte

LA PASSIÓ DE CERVERA
TEMPORADA 2021 – VIURE LA PASSIÓ SENSE CONTACTE

La Passió de Cervera, patrimoni immaterial de Catalunya i Andorra, considerada com la representació teatral més antiga d’Europa, iniciada l’any 1477, amb més de cinc segles de representacions a Cervera, ha aturat les seves representacions per segon any consecutiu, situació que respon estrictament a la pandèmia sanitària que viu el país i que ha obligat a aturar les tradicions de cultura popular com la Passió de Cervera.

La Junta del Patronat de la Passió de Cervera va decidir no desmuntar una tradició cultural que ennobleix la cultura popular i fer una representació amb un gruix reduït de personatges. La Passió de Cervera és considerada una tradició singular que dona cabuda a totes les persones que hi vulguin participar, la opció plantejada de seleccionar uns quants personatges i escollir-los per fer quelcom diferent va ser descartada dràsticament, donat que la cultura popular es nodreix bàsicament de la participació lliure de diferents persones i el seu treball va més enllà de una simple representació teatral, donat que treballa uns valors imprescindibles en el desenvolupament de qualsevol manifestació popular que busca la integració i la inclusió de totes les persones per tal d’afrontar els reptes d’una societat més igualitària, solidaria i tolerant.

Però aquesta temporada 2021 la Passió de Cervera no s’atura!

S’està treballant artísticament amb els directors de l’espectacle per tal de que la gent que visiti la ciutat s’emporti una intensa immersió en la Passió de Cervera, per fer-ho s’estan realitzant diferents elements que s’integraran en el teixit urbà i constituiran en el futur uns punts d’atracció turístics, per tal de connectar els visitants del patrimoni cultural amb el nostre patrimoni immaterial de la Passió de Cervera.

El primer punt ja està ubicat en l’edifici mateix del Gran Teatre, que consisteix en la instal·lació d’una representació artística en diferents lones del sant sopar, en la que es poden observar diferents imatges dels apòstols i Jesús fotografiades pel Sr. Joan Dalmases i que ens transporten al moment en que Jesús comença a allunyar-se de la vida terrenal deixant els apòstols amb el calze representatiu del cos de crist, en les lones es pot identificar fàcilment algun dels apòstols, com Judes amb la bossa de les monedes.

El Patronat de la Passió també està treballant en l’exposició: “La veritable tradició de la Passió de Cervera” que s’ubicarà en l’interior del Gran Teatre i que s’inaugurarà el dia 10 d’abril a les 10 del matí i que es podrà visitar els dies 10, 11, 17, 18 i 24 d’abril de 10 del matí a les 13 hores. En aquesta exposició el visitant amb l’acompanyament d’un guia de la mateixa Passió podrà endinsar-se a través de diferents imatges, vestits i elements que s’utilitzen en la representació en la escenificació mateixa de la tradició cultural.

Informa: Patronat de la Passió de Cervera