Cicle de conferències del Museu Diocesà i Comarcal de Solsona

Aquest mes de juliol el Museu de Solsona organitza un cicle de conferències amb la intenció de tractar tot de temes relacionats amb Sant Quirze de Pedret. Hom pretén donar a conèixer aquesta església i el conjunt de pintura mural que albergava a partir de diferents punts de vista: històric, de conservació, artístic i musical.

Amb aquesta premissa, doncs, els historiadors Jordi Bolòs i Víctor Hurtado ens parlaran de l’entorn històric de l’època en què fou construïda la primera església, és a dir, les vicissituds dels comtats d’Urgell i de Berga dins l’imperi carolingi. També la Cristina Martí, restauradora, exposarà els treballs de restauració que s’han dut a terme sobre el conjunt de pintura mural de l’absis amb tots els problemes que presentava i les seves causes i curiositats. En Marc Vilajuana, artista multidisciplinari, ens transportarà a l’edat mitjana per tal d’escoltar un concert solista comentat de cant gregorià, enfocat sobretot en el repertori de l’Apocalipsi. Finalment, amb la Immaculada Lorés, historiadora de l’art, farem un recorregut per totes les vivències d’aquest conjunt de pintura mural des que fou arrencat fins als nostres dies i el perquè de la seva importància.

Us convidem, doncs, a gaudir amb nosaltres d’aquest cicle durant els quatre dimecres del mes de juliol que encetem. Us esperem el 6, 13, 20 i 27!