Catalonia Sacra celebra els 10 anys!!

CATALONIA SACRA CELEBRA 10 ANYS

AL MONESTIR DE SANT PAU DEL CAMP DE BARCELONA

La celebració, que comptarà amb l’assistència dels bisbes de la CET

i diferents representants institucionals, reflexionarà sobre la importància

del patrimoni cultural, els seus valors i les seves necessitats de gestió.

Catalonia Sacra celebrarà els 10 anys els dimarts 4 d’octubre en un acte al Monestir de Sant Pau del Camp de Barcelona. Aquesta iniciativa dels departaments de patrimoni cultural dels deu bisbats amb seu a Catalunya ha estat clau per dinamitzar i donar visibilitat al patrimoni cultural de l’Església, donant a conèixer els seus múltiples valors, fent descobrir el patrimoni en tots els racons del país, i també exercint d’interlocutor amb altres agents socials interessats. Catalonia Sacra ha treballat per generar una dinàmica turística que permeti acostar el patrimoni a la població i fer-ne una gestió professional i sostenible. L’acte de celebració, que comptarà amb l’assistència de tots els bisbes de la CET i de representants institucionals, començarà a les 6 de la tarda.

La celebració servirà també per fer balanç del camí fet durant aquests 10 anys. En l’acte, el bisbe de Lleida i nou president del SICPAS, Salvador Giménez, donarà a conèixer els objectius dels pròxims anys. L’acte comptarà amb breus diferents reflexions entorn dels valors i les funcions del patrimoni cultural de l’Església.

Catalonia Sacra es va presentar públicament el 19 de juliol de 2012 en un acte a la basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona. Aquesta iniciativa del Secretariat Interdiocesà de Conservació i Promoció de l’Art Sagrat (SICPAS), que reuneix els delegats del patrimoni cultural de tots els bisbats, va néixer per donar a conèixer i facilitar l’accés a bona part del patrimoni arquitectònic i artístic vinculat a l’Església.

En aquests 10 anys, Catalonia Sacra ha organitzat una programació anual de més de 40 activitats; ha realitzat iniciatives en el camp de la formació per a guies, gestors patrimonials, agents turístics amb un curs propi itinerant pel territori; ha impulsat la “Xarxa CS”, amb un treball coordinat d’esglésies catalanes amb alt valor patrimonial per a millorar l’atenció al visitant i la gestió de l’espai; ha empès l’activitat turística amb la creació d’un catàleg d’activitats guiades al voltant del patrimoni; i ha dialogat amb diferents entitats culturals i administracions públiques per tal de posar, junts, el patrimoni cultural al servei de la societat.

ACTE DE CELEBRACIÓ DELS 10 ANYS DE CATALONIA SACRA

Dimarts 4 d’octubre. 18 h.

Monestir de Sant Pau del Camp

* Hi haurà disponible presa de so per als mitjans interessats. Es prega confi rmar assistència al correu comunicacio@cataloniasacra.cat.

CONTACTE PREMSA
Marc Riera | 600862466 comunicacio@cataloniasacra.cat   www.cataloniasacra.cat