Santa Maria de l’Alba acull un concert del Cor de Noies de l’Orfeó Català i d’orgue

El temple barroc de Santa Maria de l’Alba de Tàrrega que complí recentment els 350 anys de la col·locació de la seva primera pedra, acollí la celebració d’un concert de cant coral i orgue la tarda del diumenge dia 20 de novembre, organitzat per l’Associació Amics de l’Orgue de les Comarques de Lleida, amb una assistència massiva de públic local i de comarques omplint el temple a vessar, premiant l’audició amb llargues ovacions al seus intèrprets.

El concert fou a càrrec del Cor de Noies de l’Orfeó Català, acompanyats de l’organista de l’Escolania de Montserrat Mercè Sanchis i Bros. La massa coral composta de més de quaranta veus sota la direcció de Buia Reixach i Feixes,  interpretà al llarg d’una hora composicions del Llibre Vermell de Montserrat, Britten, Miklós  Kocsár, Brahms, Ibáñez, Pau Casals, Carles Prat, entre altres. Llargs aplaudiments feren que el concert acabés amb la interpretació de Nigra Sum, de Pau Casals. Fou presentat amb unes paraules del regidor de cultura de l’Ajuntament de Tàrrega, Carles Vilchez. En el concert es destacà que era el primer recital de coral i orgue que es feia  després de la inauguració de les pintures al fresc del presbiteri de Josep Minguell, el passat mes de maig.

Aquest concert a la Parroquial de Tàrrega forma part de la programació del 24è Festival Orgues de Ponent i del Pirineu 2022, que es desenvolupa des del passat 10 de setembre a Verdú en un total de les catorze audicions, acabant el 28 de desembre a Viel·la e Mijaran, a la Parròquia de Sant Miquel.

Informa: Josep Castellà

Publicat el dins de Notícies