Presentació del llibre “L’església de Sant Cristòfol de Cervera”

“L’església de Sant Cristòfol de Cervera”, llibre que presenta la Parròquia de Cervera, és una adaptació textual d’un document històric escrit pel religiós cerverí  Mn. Josep Maria Arques i Vilaseca, que porta el nom de “Notes històriques sobre l’església de Sant Cristòfol de Cervera”. Aquesta adaptació de text ha estat portada a terme en tres fases diferents, corresponents als respectius treballs desenvolupats per Mariona Armengol, Josep Armengol i Mn. Miquel Venque.

Aquesta publicació ens transporta a començaments del segle XX (1919), quan mossèn Arques escriu sobre l’església de la qual era el capellà titular. El que ens explica el mossèn, tracta, principalment, dels orígens d’aquest temple, del funcionament de la seva gestió, de la tradicional festa que s’ha celebrat el dia del sant (10 de juliol) d’ençà fa més de cent anys, de les nombroses activitats que s’hi portaven a terme al llarg de l’any, dels diferents elements religiosos que s’hi trobaven al seu interior (altars, retaules, tabernacles, creus processionals, banderes, Goigs, relíquies, etc), de l’espoli  que va patir  al començament del conflicte bèl·lic (1936-1939) i, també, de l’excepcional solidaritat dels veïns del barri i d’altres ciutadans cerverins que van guardar a casa seva bona part del patrimoni pertanyent al nostre temple i que van fer possible la seva devolució un cop acabada, com diu el mossèn, la revolució del 36.

És un document inèdit, guardat a l’Arxiu Comarcal de la Segarra, i que hem cregut que fora interessant que en poguéssiu gaudir, públicament, tots els cerverins que estimen el nostre llegat històric.

La presentació del llibre tindrà lloc el dissabte, dia 22 d’octubre, a l’Auditori Municipal de la nostra ciutat, a les 18.30 de la tarda.

Tanmateix, quatre dies abans, el dimarts, dia 18 d’octubre, tindrà lloc una conferència, inclosa dins el Curs 22-23 de l’Aula d’Extensió Universitària de Cervera, amb el títol “Per què tenim una escola amb el nom de Mossèn Josep Arques?”, portada a terme per Mariona Armengol Vendrell, historiadora de l’Art. L’acte tindrà lloc al mateix Auditori de Cervera a les 18h. de la tarda.

Cas que el llibre doni superàvit, s’adreçarà el benefici per a fer obres a la teulada de l´església de Sant Cristòfol de Cervera.

El preu del llibre és de 23 euros. Es pot reservar al Casal Parroquial de Cervera (tel. 973 53 03 13). També es pot trobar a les següents llibreries de Cervera: Llibreria Universitat, Tastalletres, Llibreria Cucafera i a Quiosc Papers i Més.

Informa: Parròquia de Cervera

Publicat el dins de Notícies