Festa Major del Sant Crist de Sant Antoni, a Cervera

El cap de setmana del 24 al 26 de setembre, Cervera va celebrar la seva Festa Major en honor al Sant Crist de Sant Antoni. Després del tridu de preparació de les misses vespertines arribà el diumenge 25 amb l’ofici de la Festa Major.

L’anada a ofici recorregué des de la Paeria fins a l’església de Sant Antoni amb alguns elements festius de la cultura popular i la cobla de ministrers franquejant les entitats en el seu desplaçament.

Presidí la celebració el bisbe de Solsona, Mons. Francesc Conesa, acompanyat pel rector de Cervera, Mn. Xavier Romero, i altres concelebrants. La Coral Lacetània embellí la celebració amb els seus cants i donaren solemnitat a l’acte amb una alta participació de fidels com és habitual cada any en aquesta diada.

El dilluns 26 hi hagué la missa d’acció de gràcies i de record pels difunts de l’any, també amb força assistència, ja que la comunitat cerverina s’agenolla sovint amb devoció als peus del Sant Crist de Sant Antoni.

Informa: Joan Riu

Publicat el dins de El Bisbe, Notícies