XXV Aplec al Mas Claret –Sant Pere dels Arquells-

Aquest tercer diumenge de setembre, dia 18, el Mas Claret va celebrar el seu aplec anual, aquesta vegada amb el suplement d’haver arribat als 25 anys de la construcció del monument i de la primera celebració. Un centenar llarg de persones s’hi van aplegar per commemorar els fets històrics i esgarrifosos que van tenir lloc en aquell indret durant la Guerra Civil del 1936 quan van perdre la vida vint persones.

Va obrir la tarda un acte de benvinguda, seguit d’un viacrucis adaptat a la diada amb frases i lectures dels fets vivencials que van patir els màrtirs al llarg d’aquell recorregut per arribar al lloc del seu final, on s’hi va aixecar el monument. Van participar-hi gent de tots els indrets i especialment de la nostra comarca, això com també mossens, frares i religioses de diverses congregacions. Presidí els actes el Pare Pere Codina.

Tot seguit es celebrà l’eucaristia a la Plaça rodona del monument on es cantaren els goigs del Pare Claret. Les felicitacions fores abundants per haver arribat en aquest XXV aniversari. Finalment s’oferí un petit refrigeri al davant del cobert de la mina on els assistents feren tertúlia, ja que molts d’ells es tornaven a veure després d’un any. Un broll d’alegria tancava la tarda amb el desig de retrobar-se l’any vinent.

Informa: Joan Riu

Publicat el dins de Notícies