Un gran i participat Aplec a Sant Eloi i Homenatge al germà escolapi Gonçal Crespo

Moltíssimes persones pujaren el passat diumenge 11 de setembre al matí fins al Parc de Sant Eloi, a participar i gaudir del centenari Aplec. Una trobada a la serra que perdura des del segle XVIII en una especial devoció.

L’eucaristia concelebrada estigué presidida pel P. Eduard Pini, Pare Provincial de l’Escola Pia a Catalunya, junt amb el rector de la Unitat Pastoral Parroquial Tàrrega Mn. Josep Maria Vilaseca, i religiosos escolapis arribats de diverses comunitats catalanes. Entre ells, els escolapis targarins P. Josep M. Balcells i el P. Ramon Novell. En l’homilia, a càrrec del P. Antoni Baltà, qui fou rector de l’Escola Pia de Tàrrega, glosà la figura del germà Gonçal Crespo Arce, religiós que estigué a la comunitat targarina al llarg de 23 anys, del 1982 al 2005. Remarcà: “el seu tarannà afable, senzill i servicial que deixà una profunda empremta entre els alumnes i ciutadans, i a quin religiós se li dedica una plaça al Parc de Sant Eloi”.

L’acte destacat en l’Aplec de Sant Eloi 2022, el constituí la inauguració per les autoritats locals i els Amics de l’Arbre, de la bonica plaça dedicada a perpetuar la memòria del germà escolapi Gonçal Crespo, i que es troba a la vessant sud-oest del parc, des don es gaudeix de magnifiques panoràmiques de la ciutat i el camp.

L’entranyable Aplec, celebrat des del segle XVIII sempre el segon diumenge de setembre, continuà al Parc amb molta gent en el tradicional esmorzar de coca i préssec, exhibició de cultura popular per la Fal·lera Gegantera, jocs tradicionals i la venda de la rajola commemorativa de l’Aplec. També el XXXVI Concurs Nacional de Colles Sardanistes amb la Cobla Tàrrega i els Amics de la Sardana de Tàrrega.

Informa: Josep Castellà

Publicat el dins de Notícies