Tàrrega renova la tradició de la Festa de Sant Ramon

En l’església de la Mare de Déu de la Mercè, es renovà la tradició de la centenària festa dedicada a sant Ramon Nonat, de qui existeix una capella al temple.

S’oficià una missa presidida per l’escolapi targarí Pare Manel Salas, concelebrant amb el rector de la Unitat Pastoral Parroquial de Tàrrega, Mn. Josep Maria Vilaseca, i els mossens Josep Camprubí i Joan Viladot.

En l’homilia, Salas glosà la figura de sant Ramon Nonat, un dels patrons del bisbat solsoní “tot un exemple clar del seguiment a Jesús i que estigué sempre molt atent al patiment dels captius i esclaus”. Així mateix, recordà la presència de la comunitat dels pares mercedaris que vingueren a Tàrrega l’any 1227, creant un esperit de fraternitat als pobles.

Al final de l’eucaristia el P. Salas procedí a la benedicció de l’aigua de Sant Ramon, i els nombrosos devots feren el tradicional traguet mentre s’entonava el cant dels seus Goigs amb lletra de Ramon Corbella i música del mestre Lluís Millet. Els cants estigueren dirigits per l’antic director de la Capella de Musica, Antoni Torres, acompanyats al teclat per Lluís Millà

Assenyalar també que, en aquesta festivitat del 31 d’agost, seguint la tradició diversos grups de devots targarins peregrinaren fins al Santuari de Sant Ramon, a la comarca de la Segarra, participant dels actes religiosos i populars, entre ells l’eucaristia i els típics Tres Tombs al redós del Monestir.

Informa: Josep Castellà

Publicat el dins de Notícies