Tàrrega acollí la XVII Trobada Diocesana de Vida Creixent

La trobada fou presidida pel bisbe Mons. Francesc Conesa

El dimecres 28 de setembre la comunitat parroquial targarina acollí la celebració de la XVII Trobada Diocesana de Vida Creixent, Moviment Cristià de Gent Gran. Aquesta trobada reuní un total de cent noranta persones vingudes des de les comarques del Berguedà, Cardener, Llobregat, Solsonès, Segarra, l’Urgell i Pla d’Urgell.

A l’arribada compartiren un esmorzar al local social de l’Ateneu. Després al Teatre Ateneu tingué lloc la benvinguda i presentació de la jornada, iniciada amb una pregaria, seguint les intervencions del bisbe de Solsona, Mons Francesc Conesa, el rector de la UPP de Tàrrega, Mn. Josep M. Vilaseca, i la Sra. Alba Pijuan, alcaldessa de la ciutat. Al mateix teatre es feu l’Assemblea Ordinària de Vida Creixent, presidida per la presidenta diocesana, Maria Lluïsa García, amb informacions de les activitats, entre elles la publicació del llibret de Vida Creixent per al curs 2022/23 sota la temàtica Estimar de Mn. Joan Lladó, i els  precs i preguntes.

El tema de fons de la XVII Trobada Diocesana de Vida Creixent era: Hi ha vida després de la mort?, a càrrec del Dr. Manuel Sans, especialista en cirurgia general i digestiva, i professor de cirurgia de la Universitat de Barcelona. Una xerrada docta i interessant, seguida per molta gent que ompliren el teatre i presentada per Maria Lluïsa García, presidenta diocesana de Vida Creixent.

A la parroquial de Santa Maria de l’Alba, hi hagué una missa concelebrada  presidida pel bisbe Francesc Conesa, acompanyat del Consiliari diocesà de Vida Creixent, Mn. Abel Trulls, i Mn.  Josep M. Vilaseca, rector de la UPP Tàrrega, a més d’altres capellans de la diòcesi i religiosos mercedaris. En l’homilia, el prelat Francesc glossà la figura del Beat Francesc Castelló, màrtir lleidatà, indicant “que el seu testimoni ajudi a moltes persones a viure com a uns bons cristians”. Les pregàries foren a càrrec d’una representant de Vida Creixent, i els cants per cantaires parroquials, amb la solista Marta Sans i l’organista Miquel Millà.

Acabada la missa, el rector Mn. Vilaseca explicà la història del temple parroquial i els grans murals al fresc de Josep Minguell Cardenyes. Es cantà l’Himne de Vida Creixent i es feu la foto de família.

Després a l’Espai Mercat es compartí un animat dinar de germanor, amb sobretaula i un brindis amb paraules del bisbe Francesc Conesa. Com a comiat final s’entonà el Cant dels Adeus.

Informa: Josep Castellà / Fotos: Helena Tarragó i Josep Castellà

Publicat el dins de El Bisbe, Notícies