INICI d’un ANY d’acció de GRÀCIES pels 100 any de l’ESGLÉSIA de MONTMAJOR

El passat diumenge 4 de setembre, el bisbe Francesc visità per primera vegada la parròquia de Montmajor. Eren dies de festa major al poble, un poble que té com a patró sant Llop i que l’honora pels beneficis rebuts per la seva intercessió tal i com canten els seus goigs:

Oh!, doneu més bella amplària

a la capa que porteu,

i els devots acollireu

dins el vent de la pregària.

Montmajor se us arrecera

en malura, fam i eixut…

Puig sou font tan miraclera

que retorna la salut:

oh Sant Llop, a vós acut

tot el poble que us venera.

L’eucaristia, presidida pel bisbe Francesc, fou concelebrada per mossèn Viladés. Acompanyà els cants la coral (formada per gent de diversos llocs) i com a instruments, la guitarra i l’ukelele en donaren el so dolç i melòdic característic.

El 17 de setembre de l’any 1922, el bisbe Valentí Comellas feu la inauguració del nou temple parroquial, construït amb les pedres de l’antiga església de Sant Sadurní del Castell de Montmajor. 100 anys després, iniciem un any d’acció de gràcies per tants esdeveniments viscuts al llarg de tot aquest temps. Per aquest motiu, en el transcurs de l’any, es portaran a terme un conjunt d’activitats culturals i pastorals per donar impuls a aquest fet.

S’acabà la celebració amb un compartir fratern i un vermut de germanor. En aquest espai distès, el Sr. Bisbe tingué l’oportunitat de saludar les persones que aquell dia s’hi varen fer presents.

Agraïm la representació de l’ajuntament que va voler sumar-se a l’eucaristia en aquesta primera visita del bisbe Francesc al poble de Montmajor!

Informa: Teresa Gené Camps

Publicat el dins de El Bisbe, Notícies