Anglesola celebra la Festa de l’Exaltació de la Santa Creu

El temple de Sant Pau Narbonenc d’Anglesola acollí el dimecres dia 14 de setembre, al migdia, la celebració de la tradicional festivitat de l’Exaltació de la Santa Creu, popularment coneguda com la Festa de la Creueta. En el presbiteri presidia la solemnitat la venerada i preuada relíquia de la Santa Creu, i quina festa principal sempre se celebra en la data del 3 de maig, amb el repartiment dels coneguts Panets de la Caritat.

Es va oficiar una eucaristia solemne presidida pel rector de la Parròquia d’Anglesola i de la UPP de Tàrrega, mossèn Josep Maria Vilaseca. En l’homilia glosant la importància de la Vera Creu indicà: “la cosa més identificativa i emblemàtica d’Anglesola és la Santa Creu. Una festa i una devoció que ens ajuda a descobrir encara més l’amor a Déu”. La música i els cants estigueren dirigits per Oriol Sabé.

Aquesta festa major petita, estigué presidida per l’ajuntament encapçalat per l’alcaldessa Carme Miró, junt amb els Prohoms d’Anglesola, acompanyats de la feligresia anglesolina.  Al final de la celebració, Mn. Vilaseca feu la benedicció solemne amb la relíquia de la Santa Creu i els fidels passaren a venerar-la fent-li un acatament. Després la relíquia es diposità de nou a la seva capella amb un magnífic retaule xorigueresc dedicat a la relíquia.

Informa: Josep Castellà

 

Publicat el dins de Notícies