El Barri de Sant Magí –Cervera- recupera les activitats de la diada després de dos anys

Després del parèntesi forçat per la pandèmia el Barri de Sant Magí i els seus membres van voler recuperar la diada festiva en honor al seu patró. Les activitats van començar el 15 d’agost amb l’anada a la Brufaganya a omplir els càntirs de l’aigua miraculosa per a poder repartir-la entre els cerverins. Aquest desplaçament es feu de diverses maneres: a peu, en bicicleta, en cotxe o en autobús.

Els dies 16, 17 i 18 es feu el tridu de preparació de la festa amb les misses vespertines de Cervera celebrades a l’església del barri. El dia 18, la vigília, tingué lloc la tradicional entrada de l’aigua a la ciutat amb els animals de càrrega menats pels membres del barri fent un llarg recorregut fins arribar a la Plaça de Sant Magí. Acompanyaven la comitiva la Banda del Conservatori, les autoritats i un reguitzell de curiosos en senyal de festa. Al vespre es feu el sopar popular al balcó de Sant Domènec, essent una mostra més de l’interès que té Cervera en aquesta festa.

El dia 19 tingueren lloc les misses de les 7 del matí i de les 8 del vespre que foren molt concorregudes, sobre tot la del vespre presidida per Mn. Valentí Miserachs, canonge degà i mestre de capella de Santa Maria la Major de Roma. Es cantaren els goigs i les felicitacions foren abundants. Al matí hi hagué el repartiment de l’aigua amb els ruquets per un extens recorregut. A primera hora de la tarda els cóssos per a la mainada i per acabar la jornada un concert de música tradicional a la nit.

Informa: Joan Riu

Publicat el dins de Notícies