Peregrinació al Clot dels Aubins, lloc martirial dels Beats Carmelites de Tàrrega

El capvespre del dijous 28 de juliol, se celebrà la romeria anyal recordant als dotze beats màrtirs del convent dels Carmelites de Tàrrega, martiritzats a l’indret del Clot dels Aubins, prop de Cervera. La peregrinació commemorà el 86è aniversari d’aquell martiri, participant-hi un grup de més de mig centenar de devots. Així mateix familiars del beat Anastasi M. Dorca arribats d’Olot. També frares de les comunitats de Barcelona i Terrassa, a més del  P. Provincial dels Carmelites, Xavier Garmon.

En aquell paratge es feu un Viacrucis, arribant-se en processó fins al monòlit de pedra perpetuant la memòria dels dotze Beats Carmelites allí immolats la matinada del 29 de juliol del 1936. La processó estava encapçalada per una imatge del Sant Crist procedent del santuari marià. Hi hagueren unes paraules del carmelita P. Manel Bonilla, glosant la figura i martiri dels beats, agraint també  la presència i devoció dels pelegrins.

Dues monges carmelites missioneres de Corea i Filipines cantaren el Parenostre en tagàlog i coreà, i finalment tots en català. Com a cloenda s’entonaren els Goigs dedicats als Beats amb una benedicció final. En el moment previ al Viacrucis es plantaren enguany sis exemplars de baladres, per així anar embellint aquell indret,

Informa: Josep Castellà / Fotos: Ramon Sabartes i Maria Carme Ribera

Publicat el dins de Notícies

,