La parròquia de Tàrrega rep la visita d’un grup de capellans dels arxiprestats de Sant Sadurní d’Anoia i de Vilafranca del Penedès

Després de la inauguració dels frescos del presbiteri de la Parroquial de Santa Maria de l’Alba de Tàrrega el passat 14 de maig, culminant la gran obra pictòrica del muralista targarí Josep Minguell, són nombroses les visites al temple targarí des de molts indrets del país i altres de més enllà.

Així el passat dimarts 12, un nombrós  grup de capellans dels arxiprestats de Sant Sadurní d’Anoia i de Vilafranca del Penedès i parròquies associades, feren una  detinguda visita al temple barroc classicista, en el qual Josep Minguell Cardenyes hi ha pintat més del miler de m2 de frescos en diverses etapes, des dels primers l’any 2005 fins aquest 2012. El propi artista explicà la seva obra i la del seu pare Jaume Minguell Miret, acompanyat dels comentaris de Mn. Josep M. Vilaseca, rector de Tàrrega. Així mateix, Jaume Aligué, membre de la Comissió del Patrimoni, informà  de l’historial de l’església que el proper 31 de juliol celebrarà els 350 anys de la seva primera pedra.

Abans, el grup de mossens visitaren l’Ermita de Sant Eloi i el seu parc, i a la tarda estigueren a la veïna vila de Verdú, visitant l’església romànica de Santa Maria i el Santuari de  Sant Pere Claver, guiats per Mn. Joan Viladot, responsable de la parròquia.

Informa:  Josep Castellà / Foto: Helena Tarragó

 

Publicat el dins de Notícies