La Festa del profeta sant Elies al santuari del Carme

El capvespre del dimecres dia 20, l’església de la Mare de Deu del Carme i dels Beats Carmelites de Tàrrega, acolli la celebració de la festivitat de sant Elies, emmarcada dins les celebracions de les Festes del Carme que s’estan desenvolupant sota l’organització dels Carmelites i la Fraternitat Amics del Carme.

Acabat el res de les vespres i del rosari, s’oficià una eucaristia, presidida pel carmelita de la comunitat de Terrassa i responsable del Carme targarí, P. Manel Bonilla, en quina homilia glosant la figura del profeta sant Elies,  assenyalà: “és una festa important per als carmelites ja que és el Pare Inspirador de l’Orde del Carmel […] ell ens mostra sempre el camí de trobar a Déu en la pregària”. Les pregàries estaren adreçades a les congregacions carmelites i la Fraternitat Amics del Carme de Tàrrega, en el dia de la seva festa.  Els diversos cants estigueren acompanyats a l’harmònium per Teresina Llobet.

Després de dos anys de no poder-se celebrar, i feta la foto de família, hi hagué el tradicional sopar de germanor reunint a un grup de més d’una vintena de membres de la Fraternitat Amics del Carme i simpatitzants. El P. Manel Bonilla adreçà uns mots d’agraïment i satisfacció per la trobada, acabant amb diversos cants populars dels reunits.

Dins d’aquests celebracions, el dilluns 18 hi hagué una missa pels difunts de les famílies i devots del Carme, oficiada pel P. Bonilla.  I el proper dijous 29 es festejarà amb solemnitat l’Aniversari dels Beats Carmelites de Tàrrega, amb una eucaristia. La vigília del dimecres 28 es farà la Romeria al Clot dels Aubins, prop de Cervera, lloc martirial dels dotze carmelites de la comunitat targarina, amb el viacrucis penitencial.

Informa: Josep Castellà

Publicat el dins de Notícies