Festa de Sant Pere i Sant Pau a l’església de Sant Pere el Gros

El dimecres 29 de juny, dia de sant Pere i sant Pau, la comunitat cerverina com cada any es desplaçà fins al peu del riu Ondara on hi ha l’església romànica de Sant Pere el Gros (s.XI), la més antiga de Cervera, per celebrar-hi l’eucaristia vespertina del dia.

Mn. Xavier Romero, rector de Cervera, oficià la missa a l’exterior de l’església on la marinada refrescava la intensa calor dels darrers dies.

El desplaçament fins allà es feu en diferents mitjans: en cotxe, en moto, en bicicleta i a peu. El grup més nombrós hi va arribar caminant com si es tractés d’una excursió que també donà accés als jaciments arqueològics de l’antic convent i claustre de l’època medieval, en aquests moments en plena recerca i excavació.

Va ser una diada amb triple sentit: participar a la missa, fer esport i tenir contacte amb la natura i la nostra història.

Informa: Joan Riu

Publicat el dins de Notícies