Festa de Sant Cristòfor al Palau d’Anglesola

El dia 10 de juliol, a la parròquia del Palau d’Anglesola, es va celebrar la tradicional Festa de Sant Cristòfor, en honor d’aquest patró dels automòbils i protector dels viatgers.

La festa se celebra en honor de sant Cristòfor de Lícia, personatge a qui la tradició atribueix el fet d’haver prestat serveis a viatgers i vianants, per la qual cosa en va esdevenir patró.

Segons l’hagiografia del sant, va passar l’infant Jesús d’una llera del riu a l’altra. La llegenda afirma que, en una ocasió, va ajudar un xiquet a travessar el riu; sorprès pel pes de l’infant, major a cada pas que feia, el nen, que era Jesús, li va dir que era perquè portava sobre la seva esquena els pecats de tot el món, i després d’això va batejar el gegant i li va encomanar la prèdica. El nom de Cristòfol, del grec Χριστόφορος, [Christóforos], ‘portador de Crist’, li vindria d’aquest fet.

Com és tradicional, després de Missa Major, cotxes, motos, bicicletes…, van passar davant l’església de Sant Joan Baptista per ser beneïts i gaudir, així, de la protecció de sant Cristòfor durant tot l’any. El diaca de l’Agrupació, Antoni Cid, va ruixar  amb aigua beneïda els vehicles que s’hi acostaren i a cada conductor, se li va lliurar un record de la diada.

Concert de la coral Joia de Maig

El mateix diumenge, a dos quarts de vuit del vespre, va tenir lloc a la mateixa església el concert de la Coral Joia de Maig, d’Anglesola.

La coral Joia de Maig d’Anglesola neix l’any 1949 i està formada per una quarantena de cantaires. Des de l’any 2008, Narcís Cercós n’és el director i Marcel Fabregat el pianista acompanyant.

El concert constà de dos blocs ben diferenciats en gèneres i estils. El primer, dedicat a la música polifònica i a la música sacra; el segon, a la música d’autors catalans i cançó tradicional catalana.

El concert organitzat pel Consell Pastoral de la parròquia, va comptar amb una gran afluència de públic; fins i tot hi assistiren persones de poblacions veïnes.

Aquest concert s’emmarca en el context de la recollida de diners per al finançament de les obres de l’església de Sant Joan Baptista del Palau d’Anglesola. Recordem que el mes de febrer passat es va encetar la campanya APADRINA UNA RAJOLA, la qual encara és oberta a poder fer-hi les vostres aportacions. Si us hi voleu sumar, ho podeu fer a  través dels diferents establiments del poble, a la parròquia o fent una transferència als comptes corrents següents (cal indicar el concepte: Campanya apadrina una rajola):

  • LA CAIXA          ES09 2100 0237 7202 0002 0474
  • BBVA ES33 0182 3194 1902 0153 7654

Donem gràcies al Senyor perquè gràcies a aquest concert, en la tarda-vespre del diumenge el nostre cor ens va embolcallar en un oasi de bellesa on se’ns va revelar tot allò que el nostre cor més necessitava escoltar.

Informa: Parròquia de Sant Joan Baptista del Palau d’Anglesola

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicat el dins de Notícies