Festa de Sant Cristòfol a Cervera a la seva església

La Festa de Sant Cristòfol no podia faltar a Cervera essent una de les més populars dels barris de la ciutat. Així doncs, els dies 7, 8 i 9 de juliol es feren les misses vespertines del tridu preparatori de la festa a l’església del barri dedicada al sant. El cant dels goigs no va faltar en cap de les eucaristies i convidava el veïnat a participar d’aquestes jornades. Cal destacar que el primer dia del tridu es va presentar la proposta del llibre del barri recopilant els documents de Mn. Josep Arques, rector de la parròquia que va deixar un bon llegat a la nostra ciutat. Si tot transcórrer amb normalitat aquest llibre veurà la llum a finals de setembre.

El dissabte dia 9 al matí es va fer una primera tanda de benediccions, sobre tot als camions pels efectes d’espai en la seva mobilitat pels carrers.

El dia 10, dia de sant Cristòfol, les misses foren a les 8 del matí i a les 8 del vespre. En acabar la del matí les majorales havien preparat un esmorzar de coca i cafè per a tots els assistents. En finalitzar la del vespre es dugué a terme la benedicció dels vehicles que tancà la festivitat.

Informa: Joan Riu

Publicat el dins de Notícies