El bisbe Francesc Conesa presideix la Festa del Carme, a Tàrrega

El capvespre del dissabte 16 de juliol, en la solemnitat de la Mare de Déu del Carme, s’oficià una solemne missa concelebrada al Santuari del Carme i dels Beats Carmelites de Tàrrega, presidida pel bisbe de Solsona, Mons. Francesc Conesa, acompanyat del carmelita P. Manel Bonilla, Mn. Josep M. Vilaseca i Mn. Sebastià Pijuan.

En l’homilia el prelat feu una glossa històrica de la muntanya del Carmel amb la fundació de l’Orde del Carmel, a més de la presència a Tàrrega dels carmelites des de l’any 1364, assenyalant la importància de la pregària a Maria. Feren les pregàries i ofrenes de la festa la comunitat de religioses carmelites.

Els nombrosos fidels assistents entonaren al final els Goigs a la Verge del Carme, lletra de Mn. Climent Forner i música de Jaume Vidal.

Un any més els devots van participar en les centenàries Festes de la Mare de Déu del Carme, organitzades pels carmelites i la Fraternitat Amics del Carme amb la Novena des del dia 7 fins el 15, predicada pels capellans targarins. Destacà la Vetlla Mariana en la mitjanit de la vigília del 15, amb la  processó de torxes al redós del temple, recuperada després de dos anys degut a la pandèmia, acabant-se amb el Cant de la Salve.

Altres celebracions

Dins els actes lúdics, els dies 11 i 12, acabà el 27è Cicle de Concerts Mare de Déu del Carme, intervenint la Coral Ramon Carnicer, dirigida per Josep M. Salisi, i l’Orfeó Nova Tàrrega, sota la batuta d’Anna Arfelis, en unes celebrades audicions. Els cinc concerts aplegaren un nombrós públic omplint sempre el temple. Destacar la cercavila per la barriada dels Gegants del Carme i capgrossos, els grallers El Tararot, i les danses tradicionals del Ball de Bastonets, al Pati. El proper dijous dia 20 hi haurà la festa dedicada al profeta sant Elies, amb missa i sopar de germanor de la Fraternitat dels Amics del Carme. I el dia 28 es farà la Romeria al Clot dels Aubins, prop de Cervera, lloc martirial dels dotze Beats Màrtirs carmelites en la guerra civil, quines restes es veneren al Santuari del Carme.

Informa: Josep Castellà

Publicat el dins de El Bisbe, Notícies

,