Torna a reviure el Corpus a la Parròquia de Cervera

Després de la missa de les dotze del migdia del diumenge 19 de juny, Cervera va recuperar la seva tradicional processó des de Santa Maria fins a Sant Agustí. El veïnat del Carrer Major i el casc antic, per on passava el recorregut, sortien als balcons per fer la fotografia de record com en altres temps. A peu de carrer el tàlem, la custòdia, els escolans, els nens i nenes de la primera comunió i famílies senceres tornaven a gaudir d’aquesta diada en recuperació.

Tan sols va faltar el reguitzell de catifes d’altres ocasions que engalanaven tot el recorregut. Tot i que es van fer gestions amb els voluntaris, a darrera hora no va poder ser. Durant el trajecte, els comentaris de la gent valoraven l’assistència, la bonica catifa que cada any elaboren les religioses davant de Sant Agustí i l’ambient de festa que es respirava. Tothom concloïa en que l’any vinent s’ha de recuperar l’esplendor d’anys passats i que segur que el pas del temps ajudarà a les noves edicions.

A la tarda va tenir lloc el seguici festiu de Corpus amb els elements de cultura popular i els balls tradicionals que va seguir des de Sant Antoni fins a la Plaça Major, on amb els lluïments es va posar fi a la jornada.

Informa: Joan Riu

 

Publicat el dins de Notícies