Jornades de formació permanent per a preveres

Els dies 20 i 21 de juny, els mossens i seminaristes de la diòcesi van participar en unes Jornades de formació, dirigides pel teòleg dominic P. Martín Gelabert Ballester. El tema de la formació va ser “Qüestions actuals sobre gràcia i salvació” i el va dividir en els següents apartats: dificultats per parlar avui de gràcia i salvació; la salvació que Jesús ofereix, bona notícia per a l’aquí i l’ara; el desafiament que plantegen les recerques seculars de salvació; el desafiament que plantegen les religions; la salvació per Jesucrist; la salvació com a humanització; i una salvació que integri totes les dimensions de l’humà.

Les Jornades es completaren amb moments de convivència i visites culturals. El primer dia van visitar l’extraordinària església de Sant Llorenç de Morunys, on van gaudir d’un concert d’orgue i de l’explicació de les pintures del presbiteri i de la magnífica capella de la Mare de Déu dels Colls. El dimarts van visitar la nova museització de la sala de Sant Quirze de Pedret del Museu Diocesà i Comarcal de Solsona.

El dimecres dia 22 de juny, dins també de les Jornades, va ser el torn de l’excursió, enguany al Monestir de Santa Maria de Poblet. Allí els va rebre el Pare Abad, Octavi Vilà, i els va acompanyar el Pare prior, Rafel Barrué, que va ensenyar-los-hi totes les dependències d’aquest extraordinari monestir.

Després van celebrar l’eucaristia a la Capella de Sant Jordi, fent memòria de la presència de la Mare de Déu amb els apòstols. Havent dinat a Montblanc, van tenir l’oportunitat de visitar l’església de Santa Maria la Major, acompanyats pel vicari de la parròquia, Mn. Robert Otaba.

Informació treta del facebook del bisbe Francesc/ Fotos: Josetxu i facebook

Publicat el dins de El Bisbe, Notícies

,