Convivències d’estudi per a adolescents, a Sant Ramon

La pastoral d’adolescents és difícil. Un dels grans reptes de les parròquies és: com fem que els nens i nenes segueixin després de fer la Primera Comunió? I la següent pregunta és: com fem que després de confirmar-se segueixin vinculats a les parròquies?

La resposta no existeix, no hi ha un elixir, ni un mètode infal·lible per aconseguir el que molts de nosaltres somiem, amb frustració. Tot i així, les convivències d’estudi del cap de setmana del 3 al 5 de juny van ser una flor enmig d’aquest ardu hivern que vivim a l’Església.

Un grupet de joves de les nostres parròquies es van trobar a Sant Ramon per preparar-se per a la recta final del curs. El centre de les convivències: com l’Esperit Sant és el que posa ordre a les nostres vides, com l’Esperit Sant és el que santifica les nostres tasques ordinàries de cada dia.

Van comptar amb el Miquel i el Francisco Javier, de la UPP de Cervera, la Zínia i l’Arnau de la UPP de Bellpuig, el Joel, de la UPP de Mollerussa i la Laura Casajuana, de Matadepera, vinculada a la Delegació de Joventut de Solsona.

Les convivències d’estudi van estar adequades a les necessitats de cada un dels participants. Els monitors van ajudar-los a estudiar, a fer deures, classes particulars d’anglès i d’equacions! Per altra banda també hi hagueren estones de joc, de catequesis, la celebració de l’Eucaristia, un moment de confessions i Adoració al Santíssim.

A l’Eucaristia de dissabte els va acompanyar el Bisbe Francesc, i a l’Adoració del mateix dia a la nit, Mn. Xavier Romero. A ells, a la Rosa Fúncia, i als frares de Sant Ramon els agraïm especialment la seva disponibilitat.

—l’anhel del Senyor és que cap ànima es perdi, i cadascú de nosaltres estem cridats a cooperar en aquest desig de Jesús a la Creu quan deia: “Tinc set”. El Senyor té set de tu i de mi.

Informa: Delegació de Joventut

Publicat el dins de El Bisbe, Notícies