Conferencia inaugural d’Albert Velasco sobre els 350 anys de la Parroquial de Tàrrega

La sala noble del Museu Tàrrega Urgell acollí, el capvespre del dijous 2 de l’actual, la xerrada inaugural del cicle de tres conferències a l’entorn dels 350 anys de la construcció de l’església parroquial de Santa Maria de l’Alba, amb la finalitat de sumar-se a dita commemoració.

Després de la presentació a càrrec d’Oriol Saula, director tècnic del museu,  el Doctor en Història de l’Art, Albert Velasco, parlà de L’ESGLÉSIA DE SANTA MARIA DE L’ALBA DE TÀRREGA DURANT ELS SEGLES MEDIEVALS. Segons Velasco és possible avui saber quelcom de com era l’antiga església medieval especialment en el segle XIV, degut a la conservació d’uns quants elements escultòrics pertanyents al temple romànic, com són les escultures de cinc apòstols conservats al museu targarí. “Una església que tenia una portalada gòtica desapareguda el 1709, en el seu temps innovadora i de les primeres en aquest terres”.

La segona conferencia del proper dijous 9 de juny serà: LA NOVA ESGLÉSIA PARROQUIAL DE TÀRREGA A FINALS DEL SEGLE XVII: A L’AVANTGUARDA DE L’ARQUITECTURA BARROCA A CATALUNYA, a càrrec de Maria Garganté, Doctora en Història de l’Art i professora de la UAB.

I la darrera, el dijous 16 sobre: PINTURA MURAL I ARQUITECTURA BARROCA. LES PINTURES MURALS AL FRESC DE JAUME I JOSEP MINGUELL, a càrrec de Josep Minguell, pintor i especialista en pintura mural.

Informa: Josep Castellà / Fotos: Ràdio Tàrrega i J. Castellà

Publicat el dins de Notícies