Conferència de Maria Gargantè sobre la Parroquial de Fra Josep de la Concepció

Sota l’organització del Museu Tàrrega Urgell, i dins la commemoració dels 350 anys de la primera pedra de l’església de Santa Maria de l’Alba, se celebrà la segona del cicle de tres conferències a les Sales Nobles del museu el  dijous 9 de l’actual, a càrrec de Maria Garganté, Doctora en Història de l’Art i professora de la UAB, davant d’una nombrosa presència de públic.

Feta la presentació per Oriol Saula, director tècnic del museu, Maria Gargantè parlà acompanyada d’unes imatges de: La nova església parroquial de Tàrrega del segle XVII: a l’avantguarda de l’arquitectura barroca a Catalunya. En una extensa i documentada exposició, Garganté  remarcà que: “ l’arquitectura de la nova església barroca classicista fou trencadora en la seva època a mitjans del segle XVII”. En aquest sentit destacà que els targarins contractaren a un dels millors arquitectes del país (tracistes), com fou Fra Josep de la Concepció, autor de trenta quatre projectes i de tres temples parroquials. Entre altres, també ressaltà que el  campanar del temple fou un model de campanar barroc a Catalunya.

Las tercera i darrera xerrada del cicle serà el proper dijous 16 sobre Pintura mural i arquitectura barroca .Les pintures murals al fresc de Jaume i Josep Minguell, a càrrec de Josep Minguell, pintor i especialista en pintura mural.

Recordar que la primera pedra del temple barroc classicista de Santa Maria de l’Alba  dissenyat pel tracista Fra. Josep de la Concepció es col·locà el 31 de juliol de l’any 1672.  24 anys després, un 19 de maig del 1696, es va inaugurar, continuant les obres fins a finals del segle XVIII.

Informa: Josep Castella

Publicat el dins de Notícies