Visita del bisbe Francesc a les UPP de Puig-reig i de Navàs

Trobada del bisbe Francesc amb els mossens de les UPP de Puig-reig i de Navàs

El passat dilluns, 16 de maig, el nostre bisbe Francesc va reunir-se amb els sacerdots de les Unitats Pastorals Parroquials de Puig-reig i de Navàs. Les dues unitats continuen reunint-se periòdicament, com ho feien quan formaven un sol arxiprestat.

Per això, tenia ple sentit una trobada més propera dels sis sacerdots (tres per unitat) amb el nou bisbe, per anar-se coneixent més personalment i per informar-lo de la vida pastoral de les seves parròquies. Van fer la reunió a Navàs i, seguidament, van compartir el dinar de celebració, amb uns dies de retard, de la festa de Sant  Marc, patró de Balsareny.

Per suposat, no es tractava pas de grans reflexions i projectes, sinó d’anar comunicant, de manera informal, el treball pastoral que fan, les dificultats i les limitacions pròpies dels seus dies i, sobretot, les ganes d’anar endavant en tot allò que puguin fer.  Amb il·lusió…, i tocant de peus a terra!

El bisbe confirma un grup de joves de la catequesi familiar, a Gironella

Així mateix, el dia abans, diumenge 15 de maig, el Sr. Bisbe va administrar el sagrament de la confirmació, a la parròquia de Gironella, a un grup de joves de la catequesi familiar: l’Abril, la Beth, la Judit, el Marc, el Marcel, el Martí, el Pere, la Rita i el Vitor. Publiquem el testimoni d’una catequista:

“Amb aquest joves hem fet un procés de quatre anys de catequesi familiar, presencialment i a distància, però sempre conscients que som una comunitat, com hem volgut representar en aquest quadre que hem realitzat entre tots i totes.

“Cada família vivim en una casa, que gràcies al nostre amor es converteix en una llar cristiana. Junts hem fet xarxa per compartir aquesta bonica tasca d’educar els nostres fills i filles cristianament. Per fer aflorar l’amor que Jesús ens té. I gràcies a aquest projecte compartit, ens convertim en comunitat, perquè ens estimem els uns als altres com Jesús ens va ensenyar (com molt bé hem escoltat en l’evangeli d’avui). I amb tota la resta de la comunitat som la llum i el color que dona vida a aquesta meravellosa església de Gironella. Amb l’esperança posada en què el Sínode porti canvis per fer d’aquesta la nostra Església, una Església més oberta, més acollidora i sobretot una Església renovada per nosaltres i pels nostres fills i filles.

“Fruit doncs d’aquest camí de fe i d’amor per Jesús, li vam demanar al Sr Bisbe Francesc, que confirmes els nostres fills i filles, ja que han fet un bon discerniment i per aquest motiu ells mateixos li van demanar voler ser confirmats”.

Informa: UPP de Puig-reig i de Navàs

Publicat el dins de El Bisbe, Notícies