Marca la X per la ROSA i la MARIA

ROSA DÍEZ, 71 anys. Segòvia – MARIA GARCÍA, 83 anys. Segòvia

“El programa de voluntariat de l’Església ha estat el millor regal que ens ha donat la vida. Tenim amigues, ens donem suport mútuament, estem disposades a tot como si fóssim germanes. Abans érem més egoistes, jo crec que ens hem fet més bones. Ens sentim ajudades per l’Església. El que fan per nosaltres no té preu, és un acte d’amor”.

Unides per la pandèmia

La segoviana Rosa Díez Versal, de 71 anys i cabell curt multicolor, va passar anys pendent de la seva mare, i del seu marit, i dels seus fills, i de la casa… “Va ser morir la meva mare i agafar una depressió molt gran”. La pandèmia se’n va emportar, a més, dues amigues del grup de sis amb el que quedava per jugar a les cartes. “Plorava, plorava, plorava. Fins que em van posar un psicòleg i em va calmar una mica”. El programa de voluntariat de Càritas li ha canviat la vida. “Em sento ajudada per l’Església. I jo també m’ofereixo a tot i miro d’acompanyar a d’altres si ho necessiten”. Rosa i María García Bermejo, de 83 anys, s’han fet inseparables des de la pandèmia. Aquesta, filla única, es va dedicar professionalment a l’ensenyament, visqué en un poble i ha portat sempre una vida solitària, sense gaires amics. “Estava sola. I amb la pandèmia més. El primer dia que em va treure el meu fill, quan poguérem sortir, no m’aguantava dempeus. Una amiga em va parlar del programa de Càritas. Ha estat el millor regal que he tingut mai. Tenim musicoteràpia, comprensió lectora, problemes per discórrer i activar la memòria… Em sento feliç, tinc amigues, ens ajudem mútuament. Trobo en elles la germana que mai vaig tenir. Fins i tot crec que m’he fet més bona! De veritat, el que aquestes voluntàries estan fent amb nosaltres no té preu, és un acte d’amor”.

Àudio en català

Vídeo en català

 

Publicat el dins de Notícies