Excursió de la Parròquia de Solsona a la Passió de Cervera

El passat dissabte 30 d’abril, un grup de la comunitat parroquial de Solsona van anar a Cervera a veure l’espectacle de “La Passió”.

En arribar a Cervera van anar directament al “Teatre de la Passió” on van apreciar la representació teatral.

La Funció va ser desenvolupada en tres blocs amb pauses de 10 minuts entre cada bloc:

– Vida i Miracle de Jesús
– Procés de Jesús
– Mort i Resurrecció

Els canvis d’escenaris van ser espectaculars. Ben muntats i les posades en escena molt ben elaborades i detallades.

Cal destacar que “La Passió de Cervera” és considerada Tresor del Patrimoni Cultural Immaterial de Catalunya i Andorra.

Considero que una obra de teatre ha de transmetre a l’espectador allò que vol representar fins al punt de fer-li viure i sentir amb intensitat allò que s’està transmetent. L’obra ho va aconseguir. Va donar a conèixer la vida de Jesús i qui és Ell. És l’amor més pur, diví i incondicional. Aquest amor també es podia apreciar representat en Maria mare, en ella també vam veure la confiança i obediència a Déu, tot i les dificultats que això suposava.

El paper de Judes em va impactar, veure com l’esser humà des de temps antic pot deixar-se vèncer per l’avarícia, fins i tot estant a prop de Jesús, i que aquesta el portar a trair-lo. És cert que va penedir-se però les seves pròpies pors i desconfiança del perdó de Jesús el van portar a una situació fatídica.

Em sorprèn com Jesús, fins l’últim moment abans de morir, va tenir misericòrdia: “Perdona’ls Senyor que no saben el que fan”

El missatge més bonic que penso hem de recordar és que Déu va enviar al seu fill per redimir els nostres pecats. És l’amor més gran, pur i fratern que ens ha regalat el nostre Déu.

Informa: laic, Jose Augusto Badia Romero

Publicat el dins de Notícies