Santa Maria de Cervera acull el concert de música per la pau

El passat diumenge 24 d’abril, a la tarda, l’església de Santa Maria de Cervera va acollir el concert coral i instrumental per la pau. La coral de la comunitat ucraïnesa de Guissona i el seu conjunt instrumental van oferir noranta minuts de música alternada amb pregàries i un vídeo amb imatges colpidores del seu país d’origen, actualment.

Diferents parlaments de suport i solidaritat van commoure els cors de la gent, començant pel rector de Cervera, Mn. Xavier Romero, el Paer en Cap de Cervera, Joan Santacana, i alguns representants de la comunitat ucraïnesa a la Segarra. Les intervencions van generar moltes emocions, que acompanyades pels cants i la música van fer vessar alguna llàgrima en posar a flor de pell tant dolor. La virtut dels cantaires i els músics van apaivagar aquesta sensació de tristesa.

Sens dubte va ser una tarda de les que faran història, rebutjant a contra vent totes les guerres i demanant la pau. Unes tres-centes persones van participar en aquest esdeveniment amb taquilla inversa destinada a donar suport als refugiats. En acabar es va obsequiar a tots els assistents amb un tast de pastissos tradicionals d’Ucraïna.

Informa: Joan Riu

Publicat el dins de Notícies