Preparació del III Recés d’Efatà de Solsona

Els passats dies 23 i 24 d’abril, una trentena de joves de la diòcesi, i de d’altres diòcesis catalanes, es van trobar al Monestir Mercedari de Sant Ramon. Com sempre, els frares de Sant Ramon van acollir tots els joves amb totes les facilitats del món, cosa que els hi estan molt agraïts.

L’encontre d’aquest cap de setmana va servir per preparar materialment i espiritualment el proper recés d’Efatà de la Diòcesi. És el III Recés, coordinat per la Berta Codina, de Solsona, el Mike Ventura —delegat de joventut— de Cervera, i el matrimoni adult, el Ventura Codina i l’Encarna López, que són els pares de la Berta.

El matí de dissabte va servir per treballar en tot el material que fa falta pel recés, va ajudar a fer pinya, a riure, a organitzar-se i anar prenent consciència de l’important que és la tasca que fa cada un dels membres d’aquest nombrós equip! Després de dinar, van celebrar l’eucaristia, que la va presidir Mn. Marc Majà, que és el consiliari del recés i de la Delegació de Joventut. La tarda la van dedicar a cuidar el temple de Déu, que és l’ànima de cada un de nosaltres. Primer van tenir una petita xerrada d’introspecció que va dirigir la Berta i després es van dividir en grups per compartir el viscut, després d’un petit breake, van dividir-se en grups una altra vegada. Després dels grups, va arribar el bisbe Francesc, que va presidir una hora santa: el rostre de Crist ressuscitat. Durant la llarga estona d’Adoració al Santíssim els joves es van poder confessar, lloar i resar! Per acabar la jornada, van sopar, i van tenir una estona distesa!

El diumenge va començar amb l’eucaristia de bon matí! Eucaristia festiva on van celebrar la Solemnitat de la Divina Misericòrdia! Efatà neix amb la vocació de voler mostrar la misericòrdia de Déu a tots, així que va ser un petit regal del Senyor poder estar plegats per celebrar aquesta bonica festa. Després d’esmorzar, van estar preparant el recés, una llarga reunió que els va fer adonar de l’important que és estar pel que toca, quan toca, perquè és el que toca!

—resem molt pel recés i per tots els seus fruits! Perquè sigui el Senyor l’anhel més profund de tots i cada un dels nostres cors, i que el sapiguem trobar en el Sagrari, en el Perdó, en la Paraula i en el pobre i necessitat!

Informa: Delegació de Joventut

Publicat el dins de El Bisbe, Notícies