Josep Minguell acaba els frescos del presbiteri de Santa Maria de l’Alba de Tàrrega

Seran beneïdes i inaugurades pel bisbe de Solsona, Mons Francesc Conesa, el dia 14 de maig

El pintor muralista targarí Josep Minguell Cardenyes ha donat per acabada,   el dia 27 d’abril, festivitat de la Mare de Déu de Montserrat, la seva gran obra mural  dels frescos del presbiteri de l’església de Santa Maria de l’Alba. Es tracta d’un conjunt de pintures murals de 214 m2. quina execució inicià el passat 22 de gener.

En el mural frontal del presbiteri, Minguell ha plasmat la llum de l’esclat de l’albada, tot envoltant la imatge de la Mare de Déu de l’Alba de l’any 1940. En el lateral esquerra ha simbolitzat la Pentecosta, i en el de la dreta l’Anunciació. Tot constitueix un conjunt de gran bellesa que dona vida pròpia al gran baldaquí existent.

La inauguració oficial d’aquest notable conjunt pictòric tindrà lloc després de la missa solemne en honor de la Verge de l’Alba, patrona de la ciutat, el proper dissabte 14 de maig, al migdia. La benedicció anirà a càrrec del bisbe de Solsona, Mons. Francesc Conesa, que a més farà la seva primera visita oficial a la capital de l’Urgell.

Cal dir també que amb les noves pintures queda finalitzat el cicle de mil metres quadrats de pintura al fresc contemporània, que harmonitza amb l’edifici barroc del tracista Fra. Josep de la Concepció, iniciats el 2006 amb el mural Resurrectio,  A més, la nova decoració coincideix enguany amb els 350 anys de la col·locació de la primera pedra de l’església, el 31 de juliol de 1672, que tardà setanta anys en acabar-se.

Informa: Josep Castellà / Fotos: Josep M. Martí Carnicer, Laia Pedrós i J. Castellà

 

 

Publicat el dins de El Bisbe, Notícies