Festa del Sant Crist Trobat, a Tàrrega

Després de dos anys de patir la pandèmia, i un cop recuperada la normalitat, el passat Diumenge de Pasqüetes, enguany dia 24 d’abril, es tornà a celebrar, a l’església medieval de Sant Antoni, la centenària Festa del Sant Crist Trobat, amb orígens de l’any 1650, i per la qual els targarins senten una especial devoció.

De bon matí s’oficià una solemne eucaristia presidida pel rector de Tàrrega, Mn. Josep Maria Vilaseca, el qual en l’homilia assenyalà: “El fet de la troballa del Sant Crist és molt important en la història targarina i l’hem de recordar. És una herència i tresor espiritual que hem de venerar i transmetre”. Els cants tingueren la col·laboració de Maria Carme Guim i Anna Maria Castellà  Al final es feu la veneració del Crist mentre es cantaren els Goigs, música de Jaume Vidal i lletra d’Antoni Bonastre. Abans de la missa es feu el Sant Rosari, amb una introducció històrica del diaca i historiador, el Dr. Joan Novell.

Informa: Josep Castellà / Fotos: Josep M. Martí Carnicer

 

Publicat el dins de Notícies