ELS FIDELS DE SOLSONA OMPLEN LA CATEDRAL PER ACOMPANYAR EL BISBE FRANCESC

Avui, dia 12 de març, ha tingut lloc la missa d’inici de ministeri episcopal de

Mons. Francesc Conesa i Ferrer com a bisbe de Solsona

Amb la catedral ben plena de fidels solsonins i també vinguts de fora del bisbat, a ¾ de 12 ha començat l’acte de recepció del nou bisbe.

El bisbe Francesc Conesa, acompanyat del Nunci Apostòlic, Mons. Bernardito C. Auza; l’arquebisbe Metropolità de Tarragona, Mons. Joan Planellas; el cardenal-arquebisbe de Barcelona, Mons. Joan Josep Omella i l’administrador apostòlic de Solsona, Mons. Romà Casanova, han entrat per la porta principal de la catedral de Solsona.

Allí han estat rebuts pel Degà del Capítol Catedral, Mn. Lluís Grifell, acompanyat de tots els canonges. El bisbe Francesc ha besat la Veracreu i tot seguit amb l’aspersori, s’ha aspergit ell mateix i després als presents. El Nunci l’ha presentat a l’assemblea convocada.

Llavors, pel passadís central s’ha dirigit a la capella del Santíssim on ha pregat uns moments en silenci. Després ha anat cap a la sagristia a revestir-se.

A les 12h. en punt ha començat la processó amb el cant d’entrada “L’Esperit del Senyor reposa sobre meu”. Una representació de 24 bisbes –entre el Nunci, el cardenal, arquebisbes, bisbes, auxiliars i emèrits-, l’abat de Montserrat i el de Poblet; diaques, més d’un centenar de preveres –entre els del bisbat i els vinguts de fora-, acòlits…

El Nunci ha presidit els primers moments de la celebració en què ha saludat al poble fidel. Després l’administrador apostòlic Romà Casanova ha dirigit unes paraules. Estant tots asseguts el Nunci ha demanat que es presentessin les Lletres Apostòliques –la butlla pontificia en què el Sant Pare nomena el bisbe de Solsona-. Aquesta butlla ha estat mostrada als membres del Col·legi de Consultors i tot seguit han estat llegides per un prevere.

En acabar s’ha donat gràcies a Déu mitjançant un cant i el Nunci ha passat el bàcul al bisbe Francesc Conesa que en aquests moments s’ha convertit ja en Bisbe de Solsona. Un fort i llarguíssim aplaudiment amb el públic dempeus ha omplert d’emoció la catedral solsonina. En aquests moments, una representació del poble fidel –preveres i laics- han passat d’un a un a saludar el nou bisbe, signe de reverència i obediència.

La celebració eucarística ha continuat com una missa normal, això si, amb molta solemnitat. Els cants han anat a càrrec de l’Orfeó Nova Solsona i la Capella de música de la Mare de Déu del Claustre. A l’orgue Mons. Valentí Miserachs. Per finalitzar el bisbe Francesc s’ha dirigit a la capella del Claustre on tot venerant la Mare de Déu s’ha cantat l’Himne de la Coronació.

Cal destacar la presència d’algunes autoritats civils com ara l’alcaldessa de Solsona i tot el consistori municipal, alguns presidents de Consells Comarcals, la delegada del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central i la directora d’Afers religiosos de la Generalitat, entre d’altres.

En acabar tota la celebració, el Sr. Bisbe, acompanyat dels altres bisbes i autoritats civils s’han dirigit a la Pl. Major de Solsona on la Àliga de la ciutat ha ballat en honor seu. En acabar ha pogut saludar les persones que s’hi han acostat, entre ells, gent vinguda de Menorca i d’Elx.

Tota la celebració ha estat retransmesa per “Trece Tv” i també pel canal youtube del bisbat de Solsona.

Informa: MCS Bisbat Solsona / Fotografies: Lluís Closa

HOMILIA DE LA MISSA

https://www.flickr.com/photos/lluisclosa/albums/72177720297302685

Publicat el dins de El Bisbe, Notícies