Dues jornades de “Música per la Pau” recapten 5.000 euros per Ucraïna

Els dies 25 i 27 de març dins el cicle “Música per la Pau” al local social de l’Ateneu i a la Parroquial de Tàrrega, se celebraren dos concerts amb l’objectiu de solidaritzar-se amb la tragèdia que pateixen els ucraïnesos, i la captació d’uns recursos. Una vegada més els targarins, a més dels ucraïnesos residents aquí i gent de la comarca, demostraren la seva generositat recollint-se 5.000 euros. Dues jornades organitzades per la Societat Ateneu amb la col·laboració de l’Escola Municipal de Música i de la Parròquia.

En una iniciativa solidaria del Consell Central de l’Ateneu, s’organitzaren  dues jornades sota el títol “Música per la Pau”. La primera, el divendres 25, amb participació d’alumnes de l’Escola Municipal de Música de Tàrrega. El concert especial omplí a vessar la sala social ateneista amb la participació del grup Ensemble de Saxos, i el Grup de Percussió.

La segona jornada solidària, la tarda del diumenge 27, el concert es feu a l’església de Santa Maria de l’Alba, la qual s’abarrotà de gent. I en el presbiteri presidint el concert i en senyal de germanor, hi figuraven les dues banderes, la catalana i la ucraïnesa. L’audició aconseguí moments d’intensa emotivitat i bellesa, participant-hi les Corals de les comunicats ucraïneses  de Guissona i la de Tàrrega, sota la direcció d’Igor Gvozdetsky. En el programa s’escoltaren cançons religioses i populars ucraïneses, aixi com el Parenostre en català. Acompanyant les cançons es projectaren unes  impactants imatges sobre la devastació i les víctimes de la guerra a Ucraïna.

Al final s’escoltaren unes sentides paraules per part de l’alcaldessa de la ciutat, Alba Pijuan; el rector de Tàrrega, Mn. Josep Maria Vilaseca; la presidenta de l’Ateneu, Elisabet Talavera i el Delegat del Govern a Lleida, Josep  Crespin. Tots ells ressaltant la bellesa, emoció i la plena solidaritat dels targarins  donant el suport a la població ucraïnesa. Per acabar, el doctor Volodimir en representació del poble ucraïnès, adreçà uns mots agraint el gran suport trobat entre la  població targarina. Les aportacions en taquilla inversa totalitzaren la xifra de 5.000 euros, que seran destinats en ajut de les moltes necessitats d’Ucraïna.

Informa: Josep Castellà

Publicat el dins de Notícies