Presentació del quadre que s’exposarà a la capella de la Mercè de Solsona

Aquest passat diumenge dia 20 de febrer, en acabar la missa de les 11 del matí a la catedral de Solsona, els fidels que han volgut han pogut visitar in situ el taller improvisat on treballa l’artista i pintor murcià Andrés Carrasco Pérez que, des de fa algunes setmanes, està pintant un quadre que s’exposarà a la capella de la Mercè, parròquia de Solsona.

A la sala que hi ha darrera la capella del Moisès, un espai il·luminat per la llum natural, Carrasco ha mostrat l’esbós del quadre i la part que ja està pràcticament acabada, el centre de la composició, i un lateral.

El pintor ha explicat que quan va entomar l’encàrrec, a petició del rector de la parròquia, Mn. Lluís Ruiz, va plantejar la temàtica tenint en compte la ubicació física de la pintura, enfront del sagrari de la catedral. Per aquest motiu, el tema giraria al voltant de l’eucaristia. Mn. Lluís Ruiz, rector de la parròquia, va proposar que el quadre convidés a reflexionar sobre el misteri de l’eucaristia, especialment centrat a la diòcesi de Solsona.

D’aquesta manera, al centre de la composició, hi trobem el Santíssim Sagrament, i, en el calze, es fa una referència al Miracle del Sant Dubte d’Ivorra, fent brollar la sang de Crist. A dalt, es pot veure un cor d’àngels joiosos, i als costats, els arcàngels sant Miquel i sant Gabriel, i a sota de tot, una vista de Solsona, inspirada en un gravat del segle XIX.

A banda i banda del tríptic, encara per fer, trobarem els sants patrons del Bisbat de Solsona, sant Pere Claver i sant Ramon Nonat.

La intenció era inaugurar tot el conjunt de quadres alhora, però aprofitant l’entrada del nou bisbe el dia 12 de març, s’ha preferit acabar primer el central per inaugurar parcialment aquest quadre.

Finalment, el pintor ha agraït a la Parròquia i especialment a la gent de Solsona que l’ha acollit i li ha permès dedicar-se plenament al més important, a fer realitat aquest quadre.

Campanya de captació de fons per finançar el quadre

Es tracta d’un conjunt de tres quadres formant un tríptic de 2,20 metres d’alçada per 3,50 metres d’amplada.El pressupost d’aquesta obra en tot el seu conjunt: pintures, marcs… puja uns 12.000 euros. Fins ara se n’han recollit 650 euros.

Els donatius es poden fer a través del compte corrent de la parròquia: ES94 0081 0214 8000 0150 2751 Banc de Sabadell i també personalment al despatx parroquial. Els donatius poden servir per desgravar.

Notícia i fotos: Nació Solsona

Publicat el dins de Notícies

,