L’acte de comiat del bisbe Romà aplega més d’un centenar de persones

Ahir diumenge dia 20 de febrer, a la tarda, més d’un centenar de persones, entre mossens i laics, es van trobar en un acte d’acció de gràcies pel qui ha estat l’administrador apostòlic durant aquests últims sis mesos, Mons. Romà Casanova. Tot i que al bisbe Romà encara li queden quasi tres setmanes de ministeri episcopal com a administrador de la diòcesi solsonina, ahir diumenge se li va oferir aquest acte de comiat.

L’acte va començar a les 5 de la tarda, a la catedral de Solsona, amb el res de vespres. La pregària va ser molt solemne, molt participada per tothom i amb els cants corresponents.

Tot seguit, el grup es va dirigir a la Sala dels Sants Màrtirs del Palau episcopal on va tenir lloc la segona part de l’acte. En una sala plena de gom a gom es van anar llegint uns textos que relacionaven la història de les diòcesis de Solsona i de Vic. Entremig de cada text, una peça musical al piano, a càrrec de Josep M. Tripiana, va solemnitzar la trobada.

Al final, Mn. Marc Majà, vicari general del bisbat, va llegir un agraïment al bisbe Romà destacant algunes característiques de la seva persona i del seu ministeri. Per acabar, se li feu entrega d’un obsequi, una imatge de la Mare de Déu del Claustre.

El bisbe Romà va dirigir també unes emotives paraules al públic assistent, fent esment de la seva alegria per haver compartit tants moments amb preveres i laics. També va fer obsequi a cadascun dels assistents d’una petita fotografia seva saludant al papa Francesc.

L’acte va acabar a l’entrada del Palau compartint un berenar de coca i xocolata. Des de la diòcesi donem gràcies a Déu per haver-nos concedit, durant aquests mesos, un bon pastor enmig de les dificultats.

Informa: Redacció / Fotos: Lluís Closa

Publicat el dins de Notícies

,