Els targarins celebren la Festa de Sant Antoni Abat

Novament els targarins renovaren la tradició de sant Antoni Abat, des que l’any 1319 es fundà  la Confraria de Sant Antoni Abat. Així el temple fundat per l’orde dels Antonians que cuidaren de l’Hospital de Pobres, acull cada any la festa religiosa en la data del 17 de gener.

Se celebrà una eucaristia oficiada pel rector Mn. Josep M. Vilaseca, assistint-hi membres de la Junta de la Societat de Sant Antoni encapçalada pel president Alejandro Domingo i una quarantena de devots. Mn. Vilaseca en la seva intervenció destacà: “la Societat Sant Antoni és la més antiga de Tàrrega i és molt important mantenir les tradicions”. Explicà: “sant Antoni tenia una gran vida espiritual, molt equilibri en la seva vida i persona molt virtuosa. Aquest exemple ens ha de  servir per viure amb més pau, i ens ha d’ajudar a millorar com a persones humanes i cristianes”.

Els cants foren a càrrec d’Anna Castellà i Maria Carme Guim, del grup Àngels de l’Alba de la parròquia. Al final s’interpretaren els antics Goigs en lloança de sant Antoni. Alejandro Domingo de la SSAA, significà el fet important de celebrar cada any la festa.

L’acte popular dels Tres Tombs de Sant Antoni, es farà el proper diumenge 30, dins les normes de la pandèmia del Covid, amb la tradicional benedicció i desfilada de carrosses, muntures, tractors i el bestiari popular al migdia. Abans, un esmorzar popular a la Plaça de les Nacions sense Estat, i a l’acabar un vermut popular. Degut a les normes de la pandèmia se suprimeixen el concert i ball de societat, i el sorteig del porc i el xai de sant Antoni. El pendonista d’enguany és Salvador Solé Castells.

Informa: Josep Castellà / Fotos: Helena Tarragó

 

 

Publicat el dins de Notícies