El bisbe Romà Casanova inaugura oficialment les pintures de Sant Llorenç de Morunys

El dia del Senyor, Dies Domini, diumenge, 23 de gener de 2022, l’Administrador Apostòlic de la diòcesi de Solsona i Bisbe de Vic, Mons. Romà Casanova i Casanova, successor dels apòstols, arribà a la agraciada vila de Sant Llorenç de Morunys per fer la inauguració oficial de les formoses pintures murals barroques del presbiteri. Són belles obres artístiques que ara podem contemplar com eren originalment. Són molt teològiques. Hi ha imatges de la Santíssima Trinitat, de l’excelsa i preciosa Mare de Déu, de sant Pere i de sant Pau, de màrtirs, de glorioses verges,…

En un dia tendrament acariciat pels raigs de sol i per la mà amorosa de Déu fou rebut amb molta il·lusió per una representació de la parròquia i de la vila de Sant Llorenç, més coneixent que hi venia molt content. A la vegada, per iniciativa espontània i sentit desig de les autoritats civils, molt honorades amb aquesta visita, Mons. Romà firmà en el llibre d’honor de la localitat.

Una vegada a la casa de Déu, primer que res anà a visitar al Santíssim Sagrament de l’Altar, agenollant-se uns moments en fervorosa pregària davant del Senyor del cel i de la terra. Celebrà la Santa Missa del tercer diumenge de l’any litúrgic, diumenge de la Paraula de Déu. Fou concelebrada per Mn. Josep Maria Besora i pel rector, Mn. Josep M. Montiu. Hi hagué una gentil representació de l’Ajuntament, encapçalada pel Sr. Alcalde, Sr. Francesc Riu. També hi estigué ben representat el bisbat. La sagrada celebració fou solemnitzada amb la bellesa dels cants de la coral i amb magnífica música d’orgue. A l’homilia manifestà la seva admiració per aquest magnífic temple mil·lenari tan atractivament ornamentat, assenyalant que tant be de Déu gira entorn de l’altar, gira al voltant del diví Ressuscitat. És, en definitiva, la boniquesa que canta al seu Senyor viu! Tanta bellesa és també signe d’una comunitat en la que brilla l’esplendorosa flor de la fe. Observà també la gran importància de la Bíblia, de la Paraula de Déu. Necessitem escoltar la Paraula de Déu, per tractar a Déu, estimar-lo i seguir-lo. Finalitzà amb elegància, amb la benedicció de persones i pintures. S’anuncià que el proper 4 de juny hi haurà un concert d’orgue, tot ell relacionat amb aquestes pintures. El faran els millors organistes de Catalunya: Montserrat Torrents, de fama mundial, i Juan de la Rubia. Més endavant la restauradora Imma tindrà la bondat d’alegrar-nos amb una conferència tècnica – artística sobre pintures tant maques. Després Mons. Romà visità la capella barroca més bonica de Catalunya, la de la Mare de Déu dels Colls, que té centenars de escultures de talla, policromades. Acte seguit, sota el comentari artístic de la restauradora Imma, observà molt atentament les pintures. Fou impressió general que el Sr. Bisbe havia estat molt cordial, senzill i proper. A continuació, visità el Museu, amb acompanyament encapçalat pel Sr. Alcalde. Les últimes paraules pronunciades pel Sr. Bisbe abans que deixés Sant Llorenç foren d’admiració per la bellesa del paisatge. Això és fantàstic! Què bonic! Què bonic! ¡Quina meravella!

En definitiva, fou un d’aquells dies en què tot crida i canta de joia!

Informa: Parròquia de Sant Llorenç de Morunys

Publicat el dins de Notícies

,