Tercer encontre de la Parròquia de Solsona, a Sant Ramon

El passat dissabte 11 de desembre una vintena de fidels de la Parròquia de Solsona, acompanyats del Sr. rector Mn. Lluís Ruiz van visitar el Santuari de Sant Ramon Nonat.

Al matí es van trobar a l’aparcament del Cor de Maria de Solsona. A l’arribada a Sant Ramon els va rebre un monjo mercedari que els va explicar l’extensa biografia del sant i l’evolució i canvis que ha experimentat amb els anys el conjunt de l’església i convent.

Després van visitar el claustre, la sala d’Exvots molt artística i interessant i la sala de Diorames –que representen escenes de la vida de Jesús en uns paisatges de fons que reprodueixen diversos indrets molt turístics de Catalunya-, els va sorprendre i encantar a tots.

Després van fer “tres tombs” al voltant del mausoleu de sant Ramon i van passar a la capella del Sagrari, on Mn. Lluís Ruiz els hi va fer una “xerrada-reflexió” molt interessant sobre l’eucaristia que tan unida va anar sempre en la vida de sant Ramon, en les presentacions el sant sempre portava la Santa Custodia a la mà dreta i al final de la vida Jesucrist mateix li va donar la comunió.

Finalment van dinar tots junts en una sala, que molt amablement els hi van cedir el monjos.

Van tornar a casa amb la joia i satisfacció d’haver viscut un dia molt especial.

Informa: Laic participant de l’activitat

 

Publicat el dins de Notícies