La cripta dels Sants Màrtirs de Cardona acull un emotiu acte

La tarda del proppassat dia 8 desembre, Cardona va acollir un emotiu acte d’homenatge al músic Joan Roure Jané, del qual enguany s’acompleix el centenari.

La cripta dels Sants Màrtirs de l’església parroquial va omplir-se per assistir a la conferència del musicòleg Ovidi Cobacho, director de la Coral Cardonina, qui recentment s’ha dedicat a estudiar la biografia artística i l’activitat cardonina de Joan Roure. Durant una hora i mitja, Cobacho va desglossar amb riquesa de detalls, projeccions i enregistraments l’estreta relació que aquest músic solsoní i andorrà d’adopció va desenvolupar a la vila ducal, així com el llegat compositiu que hi ha deixat.

Entre el públic, s’hi comptaven la germana de Joan Roure i una seva neta, la també artista Marta Roure, la primera intèrpret que va cantar en català al festival d’Eurovisió, en representació d’Andorra. Així mateix assistiren a l’acte nombrosos músics i cantaires que havien col·laborat amb el mestre Roure, alguns dels quals no van poder evitar vessar llàgrimes d’emoció al recordar i compartir les experiències musicals viscudes. Al finalitzar l’acte també es van poder veure algunes de les partitures autògrafes del compositor conservades a l’arxiu de la Coral Cardonina, així com diversos disc, cassets i Cd’s d’enregistraments seus.

El Cinema Amateur de Cardona, responsable dels muntatges audiovisuals que es van projectar, van enregistrar l’acte que serà retransmès en diferit pel canal de televisió local.

Informa: Germandat Sants Màrtirs de Cardona / Fotos: Jaume Barberà

Publicat el dins de Notícies