Restauració del conjunt mural barroc de Sant Llorenç de Morunys

El conjunt mural barroc tornarà a presidir l’església del monestir de Sant Llorenç de Morunys, al Solsonès, dos segles després. Si tot va bé, el mural del presbiteri, un dels més destacats del barroc a la Catalunya Central, tornarà a lluir abans d’acabar l’any.

Fa més de dos mesos que una bastida de grans dimensions tapa el retaule central de l’església del monestir de Sant Llorenç de Morunys. La construcció era imprescindible per poder executar els treballs de restauració de les pintures murals del presbiteri, que es trobaven en un greu estat de deteriorament. Els experts calculen que s’hauria pintat entre finals del segle XVIII i principis del XIX.

L’obra segueix les directrius de l’època. A la part inferior hi ha els sants, a la central els evangelistes i els doctors de l’església i, a la superior, s’hi pot veure una glòria celestial amb imatges de sants. Centra el conjunt una Santíssima Trinitat.

Els treballs de restauració els està executant l’empresa Conservació De Patrimoni 4restaura i han tingut un cost de gairebé 45.700 euros. D’aquests, un total de 22.000 euros han estat aportats per dues subvencions de la Generalitat (una de Cultura i una de Turisme); mentre que la resta de diners han estat aportats a parts iguals per l’Ajuntament de Sant Llorenç de Morunys, la Parròquia de Sant Llorenç i el Bisbat de Solsona.

Informa: Comissió de Patrimoni

Text i fotos: Nacio Solsona

Publicat el dins de Notícies