Josep Minguell completarà l’ obra pictòrica a Santa Maria de l’Alba

El pintor targarí Josep Minguell Cardenyes culminarà la seva gran obra pictòrica endegada l’any 2005 amb els nous murals que farà a la parroquial de Santa Maria de l’Alba en el transcurs dels propers mesos, i fins la propera primavera. El preparatius per fer-ho realitat s’endegaran aquest propers dies amb la col·locació d’unes grans bastides d’uns vint-i-un metres d’alçada per fer possible els treballs dels murs laterals i el central del presbiteri. Un presbiteri on els artistes locals Francesc Marsà i Miguel Martí, els anys cinquanta decoraren la seva gran cúpula.  Ara serà Minguell que acabarà l’embelliment del conjunt del presbiteri.

En la data del proper 26 de novembre està prevista la inauguració d’una mostra de Josep Minguell, a la sala del  Museu Comarcal d’Urgell a Tàrrega, per mostrar els  dibuixos i treballs del notable projecte. Tot amb la intenció de poder-se inaugurar per commemorar els 350 anys de l’inici de la construcció del gran temple barroc-classicista degut al tracista Fra Josep de la Concepció, coincidint amb les Festes Patronals del maig del 2022. Un altre projecte d’urgència és la rehabilitació del teulat del dit presbiteri, ja que es troba molt malmès.  Així doncs es farà un campanya per captar recursos.

Josep Minguell ha executat les darreres obres  en els murals de la Capella del Santíssim de la parròquia de Santa Coloma de Queralt i a l’ermita de Sant Eloi de Tàrrega.

Informa: Josep Castellà / Foto: Josep M. Martí Carnicer

  

 

Publicat el dins de Notícies