Una nova modalitat evangelitzadora: l’Alpha online al Bisbat de Solsona

El dijous dia 16 de setembre de 2021 es va iniciar el Curs Alpha online del Bisbat de Solsona, amb una durada prevista de dotze sessions.

Des de la Comissió del Curs Alpha del Bisbat de Solsona, l’aposta telemàtica partia d’aquella premissa que el papa Francesc expressa en l’Exhortació Apostòlica Evangelii Gaudium:

No s’ha de pensar que l’anunci evangèlic hagi de transmetre’s sempre amb determinades fórmules apreses, o amb paraules precises que expressin un contingut absolutament invariable. Es transmet de formes tan diverses que seria impossible descriure-les o catalogar-les, on el Poble de Déu, amb els seus innumerables gestos i signes, és subjecte col·lectiu” (EG, 129).

Entre els propòsits d’aquestes trobades Alpha online se’n pot subratllar tres:

  • El primer. Oferir les eines i habilitats formatives a aquelles parròquies del bisbat que en algun moment vulguin posar en marxa un Alpha online (la incertesa sobre l’evolució de la crisi sanitària provocada per la COVID-19 ho justificaria).
  • El segon. Facilitar a aquells servidors dels equips Alpha de les parròquies que encara no han pogut rebre el Curs Alpha, tenir l’oportunitat de viure’l i experimentar-lo en allò que constitueixen els seus elements primordials:

– Un temps d’acollida, que substitueix el sopar de la modalitat presencial.

– La xerrada setmanal sobre un tema específic que s’emmarca entorn de tres eixos temàtics: fe, vida i Déu.

– El debat en petits grups, on es posen en comú totes les idees i reflexions individuals que ha generat el tema presentat; sempre, i en tot moment, des de la màxima del respecte i la tolerància a cadascuna de les opinions expressades.

  • El tercer. Donar la possibilitat d’unir-se, en aquests encontres, a aquelles persones de les parròquies que difícilment podrien participar en un Alpha presencial (per motius de salut, per incompatibilitats horàries –el cas de pares amb fills petits-, per impossibilitat de desplaçament a una parròquia on es realitza un Alpha presencial…).

El curs es realitza via plataforma ZOOM i hi prenen part totes aquelles parròquies que van decidir acollir-se a aquesta modalitat Alpha, concretament: Balsareny, Berga, Cervera, Mollerussa, el Palau d’Anglesola, Solsona, Súria i Tàrrega. Les persones inscrites d’aquestes parròquies ha estat de 38 en total.

La trobada setmanal té lloc els dijous al vespre i podem constatar, amb goig, que es viu des d’un sentit d’amistat i que gaudeix de molta acceptació entre els assistents.

Des de la Comissió Alpha del Bisbat volem agrair a les persones que han volgut formar part de l’equip de l’Alpha online: a la Teresa Gené, al Fernando Morales, a la Montserrat Pijoan i al Jordi Tribó. A tots vosaltres, amics ja, moltes gràcies pel vostre servei setmanal.

També volem donar les gràcies als dos mossens de les parròquies de Balsareny i Tàrrega, Mn. Antoni Bonet i Mn. Josep M. Vilaseca, respectivament, pel seu acompanyament en les trobades setmanals.

Així mateix, volem destacar que el proppassat dissabte al matí, dia 23 d’octubre, va tenir lloc el que constitueix el cor de les sessions Alpha: el “dia de l’Esperit”, jornada dedicada a l’experiència de l’Amor de Déu en les nostres vides. Un dia de pregària que contenia, en el seu punt central —i al migdia—, l’oració de l’efusió de l’Esperit Sant. Moltes gràcies de nou, Mn. Antoni Bonet, per facilitar-nos aquesta pregària, que ens ha permès rebre i renovar la promesa de l’Esperit Sant en les nostres vides.

Des de la Comissió creiem que esdevé una gran alegria el fet que, en aquests moments d’evolució diocesana, hàgim pogut viure, un cop més, el gran sentit de comunitat cristiana que traspua entre les parròquies del Bisbat. Una comunitat viva que sent i parla des d’un mateix batec evangelitzador i que s’obre —com sempre ha estat així— a comunicar l’amor que ens tenim els uns als altres. En paraules del mateix papa Francesc:

“El bé sempre tendeix a comunicar-se. Tota experiència autèntica de veritat i de bellesa busca per si mateixa la seva expansió, i qualsevol persona que visqui un profund alliberament adquireix major sensibilitat davant les necessitats dels altres. Comunicant-lo, el bé s’arrela i es desenvolupa. Per això, qui vulgui viure amb dignitat i plenitud no té cap més camí que reconèixer l’altre i buscar el seu bé”  (EG, 9).

Informa: Comissió Curs Alpha. Bisbat de Solsona

Publicat el dins de Notícies

, ,