La parròquia de Cardona inaugura amb gran èxit el seu orgue

El passat diumenge, dia 17 d’octubre, la parròquia de Cardona va inaugurar l’orgue restaurat de l’església de Sant Miquel amb una vetllada que va omplir el temple cardoní.

Després d’un laboriós procés de restauració, l’instrument construït per l’empresa “Organería Española” l’any 1948 i traslladat a Cardona el 1965 va tornar a sonar de bell nou amb tota la seva plenitud en un acte d’inauguració dividit en tres parts.

En un primer moment, Caius Mujal, autor de la restauració, fou el responsable d’explicar a l’auditori els orígens de l’orgue cardoní i les diferents intervencions que ha realitzat el seu taller per restaurar-lo.

Seguidament, el rector de la parròquia va exposar els detalls econòmics de la restauració i de la campanya d’apadrinaments populars per a finançar-la. Tot seguit, va agrair a la comissió responsable de promoure la restauració la feina realitzada, fent-los entrega d’una medalla de la parròquia, abans de presentar la placa amb els noms dels padrins i els mecenes que havien apadrinat l’instrument per tal de finançar la seva restauració.

Finalment, la tercera part de l’acte va consistir en un recital a càrrec de l’intèrpret d’arrels berguedanes Joan Casals, organista emèrit de la catedral de Terrassa i de l’Escolania de Montserrat. Casals va desgranar un selecte programa on pogueren escoltar-se corals i suites de Johann Sebastian Bach, fugues de Max Reger, obres d’autors clàssics com Mendelssohn i Pachelbel, així com inspirades obres amb ressons de tonades catalanes de Frederic Mompou i Camil Geiss. Al final del concert, la Coral Cardonina se sumà a l’organista per interpretar el cèlebre coral de la Cantata 147 de J. S. Bach i l’Ave verum corpus mozartiana. En acabar, el públic dempeus va ovacionar llargament els intèrprets.

Després d’interpretar els goigs dels patrons de la parròquia, tots els padrins es van fer una foto de família amb l’instrument i la placa d’apadrinaments  que els propers dies serà penjada a la capella on s’ubica la consola de l’orgue cardoní.

Informa: Comissió pro-orgue de Cardona / Fotos: Jaume Barberà

Publicat el dins de Notícies